Aktuaalne: kuidas käituda, kui päästeauto läheneb?

Pärnu Postimees
Copy
Päästja, päästeauto juht ja päästeautojuhtide õppejõud Antti Lääts on andnud Pärnu Postimehele põhjaliku ülevaate, kuidas selle ala inimesed liiklevad.
Päästja, päästeauto juht ja päästeautojuhtide õppejõud Antti Lääts on andnud Pärnu Postimehele põhjaliku ülevaate, kuidas selle ala inimesed liiklevad. Foto: Urmas Luik

Tänase tormi tõttu näeb ja kuuleb kõikjal iga natukese aja tagant inimestele appi kihutavaid päästesõidukeid. Iseäranis palju peavad liiklejad suurte raskete päästemasinatega arvestama linna tuiksoontel, mille läbimine on päästjatele õnnetuspaigale jõudmiseks vältimatu.

Siinkohal tasub meelde tuletada, kuidas autoroolis käituda, kui sireeni karjumise ja pasunate lõugamise saatel läheneb suurel kiirusel selja tagant 20tonnine päästemasin. Ja kuidas peavad talitama jalakäijad?

Näiteks üht suvepealinna tuiksoontest, Tallinna maantee, Rääma ja Jannseni tänava ristmikku, mida päästjad läbisid täna üksvahe vaata et iga kümmekonna minuti tagant, ületab päästeauto juht enamasti vastassuuna kaudu.

Lugege varasemast maksumüürita põhjalikust ajatust leheloost ja vaadake videotest, kuidas päästjad sõidavad ja millised on ristmike ületamise eripärad Pärnu eri paigus?

Kuid üks mis kindel:

1. Ärge tehke kohe midagi, vaid püüdke mõista, millega on tegu, kust see tuleb ja kuhu suundub. Ärge unustage, et peeglist näeb peegelpilti.

2. Kui teil on olukorrast ülevaade, hoidke tee paremasse äärde.

3. Võimaluse korral aeglustage alles nüüd, näidates paremat suunatuld ja lastes päästeauto(d) mööda.

4. Enne tagasireastumist veenduge selle ohutuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles