Suninen selgitas kaasmaalastele, miks Eesti MM-etapp toimub ja Soome oma mitte

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Teemu Suninen.
Teemu Suninen. Foto: Sander Ilvest

M-Spordi soomlasest rallisõitja Teemu Sunineni sõnul saab ajaloo esimene Eesti MM-etapp teoks tänu riigi toetusele.

Autoralli MM-hooaeg jätkub septembri alguses Eestis. Enne Rally Estonia MM-etapi staatuse saamist räägiti, et hooaeg võiks jätkuda augustis toimuva Soome ralliga. Põhjanaabrite seatud piirangute tõttu polnud Soome ralli tänavu teostatav.

«Mul on hea meel näha, et Rally Estonia sai MM-etapiks ja et nad suudavad selle nii lühikese ajaga ära korraldada. Ma arvan, et Soomes poleks praeguses situatsioonis see võimalik olnud, sest puuduks riigi tugi, mis teeb asja palju raskemaks,» ütles ta Rallit.fi-le.

M-Sport on WRC meeskondadest ainus, kes pole autot pärast Mehhiko MM-etappi testinud.  Kolmandat täispikka hooaega meeskonnas sõitev Suninen ei tee sellest suurt numbrit, sest võrreldes konkurentidega on M-Sport igal aastal vähem testinud.

«Muidugi oleks tore olnud kuskil sõita, aga situatsioon on praegu selline, et igale poole pole võimalik minna. Tegelikult oleme samas olukorras olnud ka eelmisel ja üle-eelmisel aastal. Testime alati teistest veidi vähem. Näiteks mullu ei kasutanud me kõiki testipäevi ära,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles