Maskita reisijate ohvriks langenud Prantsuse bussijuht suri (6)

Copy
Julma rünnaku ohvriks langenud Prantsuse busijuhi Philippe Monguillot mälestamine.
Julma rünnaku ohvriks langenud Prantsuse busijuhi Philippe Monguillot mälestamine. Foto: EPA/Scanpix

Rängalt läbi pekstud Prantsuse bussijuht, kes oli püüdnud takistada maskita reisijaid bussi sisenemast, suri haiglas, teatas eile tema perekond. 

Philippe Monguillot (59) langes ajusurma pärast eelmisel nädalavahetusel toimunud rünnakut riigi edelaosas asuvas Bayonne'i linnas. Tema tütre sõnul otsustas pere teda elus hoidva süsteemi välja lülitada.

«Otsustasime tal minna lasta. Arstid toetasid seda ja meie samuti,» ütles ta AFP-le. 

Kahele mehele on seoses rünnakuga esitatud süüdistus mõrvakatses. Prokurör Jerome Bourrier ütles, et kavatseb Monguillot' surma järel taotleda süüdistuse karmistamist. 

Monguillot'le avaldas austust ka Prantsuse peaminister Jean Castex.

«Vabariik tunnustab teda eeskujuliku kodanikuna ega unusta teda. Seadus karistab selle põlastusväärse kuriteo toimepanijaid,» kirjutas ta Twitteris, nimetades rünnakut argpükslikuks. 

Monguillot' pere korraldas kolmapäeval tema auks vaikiva marsi läbi linna, alustades teekonda bussipeatusest, kus rünnak aset leidis. 

Tema kolleegid keeldusid pärast intsidenti töötamast, kuid naasevad pärast turvameetmete tugevdamist esmaspäeval rooli taha, teatas kohalik bussioperaator Keolis. Muu hulgas paiguatatakse bussidesse turvamehed. 

Rünnakuga seoses on süüdistus esitatud veel kolmele inimesele – neist kahele ohus oleva inimese abita jätmise eest ja veel ühele katses kahtlusalust varjata. 

Kahtlusalused vanuses 22 ja 23 eluaastat on politseile varasemast tuttavad. Nad püüdsid ilma pileti ja Prantsusmaal ühistranspordis kohustusliku maskita ja piletita bussi siseneda ja ründasid bussijuhti, kes püüdis neid takistada.

Raske peahaavaga juht oli haiglasse jõudes teadvusetu, esmaspäeval tunnistasid arstid ta ajusurnuks. 

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles