Tormituul segab suvepealinna spordivõistlusi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Pärnu jõe triatlon lükati päeva võrra edasi.
Pärnu jõe triatlon lükati päeva võrra edasi. Foto: Mailiis Ollino

Tugeva tuule tõttu on nii mõnigi spordivõistlus Pärnus edasi lükatud.

Täna hommikul pidi Pärnu rannas algama Eesti rannavolle Grand Prix’ sarja Nathan/McDavid Cupi põhiturniir, kus löövad kaasa Eesti ja Läti tippduod. Praegu ilm siiski ei luba palli mängida ja turniiri algus on edasi nihutatud. Kohtunike kogu tuli kell 14 kokku ja otsustas, et mängudega jätkatakse homme kell 9. Turniiri formaat jääb praeguste plaanide järgi samaks, aga geimid mängitakse 15 punktini.

Pärnu jõe triatlon lükkas kõik tänased kolm starti, millest põhidistants oli Eesti karikavõistluste etapp, homsele edasi. Põhivõistlusel tulnuks ujuda 750 meetrit, sõita rattaga 20 ja joosta viis kilomeetrit.

Ehkki Muhu väina regatt pole veel alanud, on jahtidel probleeme Pärnu jahtklubisse jõudmisega. Regatist osa võtva Postimees Sailing Teami kapteni Sven Nuutmanni sõnul puhus täna hommikul Pärnus lõunatuul 26–30 meetrit sekundis, mis on teinud olud väga keeruliseks.

“Tuul puhub otse mööda Pärnu jõge ja vesi on kohati tõusnud kaidega tasa,” kirjeldas Nuutmann vaatepilti. Sellistes oludes valitseb oht, et jahid põrkavad vastu kaid, samuti võivad aluste mastid kokku põrgata ja see võib lõhkuda elektroonikat.

Purjetajate kinnitusel peaks tuul pärastlõunal vaibuma hakkama ja õhtuks, kui toimub Muhu väina regati pidulik avamine, peaks olukord olema rahulik. Ühtlasi avaldavad purjetajad lootust, et praegu Pärnu poole teel olevad väiksemad jahid jõuavad õnnelikult tormituule kiuste sadamasse.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles