Eesti Rahva Muuseumil on raskused: miinus on kuni 900 000 eurot (38)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti Rahva Muuseum.
Eesti Rahva Muuseum. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Eesti Rahva Muuseumil (ERM) on pärast koroonaviiruse pandeemiat ja eriolukorda raskused. Kuna muuseumi omatulu kukkus märgatavalt, alustati esialgse strateegiaga, millega proovitakse üle elada kasin rahaline seis. 

Reede oli ERM-ile rõõmustav päev - sündis selle suve külastajate rekord, kus näituse pileti ostsid 360 inimest. «Laupäevast on avatud uus näitus - raamatuillustraatori ja plakatikunstniku Siima Škopi 100. sünniaastapäevale pühendatud näitus meie galeriis, mis on seotud ja moodustab terviku meie muinasjutunäitusega «Elas kord…». Teeme tööd, et rahvast taas muuseumisse kutsuda. Siin on ruumi ja on turvaline näitusi vaadata. Meil on väga palju tegevusi ja kontserte viidud ka rohkem majast välja. Olukord on hetkel positiivne,» ütles Postimehele muuseumi avalike ja välissuhete juht Kalmar Kurs. 

Teisest küljest on olukord jälle keeruline. Nimelt uue maja avanemisega 2016. aastal anti muuseumile vaid üksikud riigieelarvelised lisaametikohad, mistõttu omatulu teenimine on hädavajalik. Suur hoop on muuseumit tabanud pärast eriolukorda, mil omatulu teenimise võimalus kadus. Omatulu teeniti näiteks muuseumi poega, kus müüakse muuseumi kirjastatud raamatuid ja eestimaiseid tooteid ning ERMi restorani ja kohvikuga, tänu millele nad saavad võõrustada erinevaid kultuursündmusi, vastuvõtte ja konverentse.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles