PILDID ⟩ Tallinnasse kerkiv Eesti esimene galeriitänav hakkab valmima

Kodu.postimees.ee
Copy
Fahle galeriitänav.
Fahle galeriitänav. Foto: Einar Niin / Fausto Capital

Peatselt jõuab lõpusirgele Fahle pargi galeriitänava ehitus. Ainulaadne klaaskatusega siseala seob kvartali ühtseks tervikuks, kus leidub eriteemalisi parke, väljakuid ja puhkealasid.

«Siseala võimaldab nautida soojades välitingimustes lõunapause ja kvartalis korraldatavaid üritusi ilmastikuoludest sõltumata. Selle haljastusse kuulub Kino maastikuarhitektide projekti kohaselt suur valik õis- ja lehtdekoratiivseid subtroopilisi taimi, kasvama pannakse palju madalaid bambuseid, erinevaid tsitruselisi, nagu mandariinid, apelsinid ja sidrunid, lisaks muid eksootilisemaid, aga ka igihaljaid taimi,» kergitas Fahle pargi rajaja Fausto Capitali esindaja Sven Mihailov plaanidelt katet.

Fahle galeriitänav.
Fahle galeriitänav. Foto: Einar Niin / Fausto Capital

Galeriitänava konstruktsiooniks on 70 tonni terast ja 1000 ruutmeetrit klaasi, sissepääs on nii tänavalt kui ka sisekvartalist. «Hetkel on lõpusirgel metallkonstruktsioonide montaaž, pool galeriid on klaaskatusega juba kaetud, nimetatud tööd saavad lähinädalatel lõpu. Juuli keskpaigaks peaks olema valmis ka galerii otsaseinad massiivsete varikatustega sissepääsude ees. Peale metallitööd ja klaasimist algab koheselt graniitkivide paigaldus, mis loodetavasti saab tehtud augusti keskpaigaks ning paralleelselt on võimalik ehitada terrasse, rajada haljastust ja muu,» lisas Mihailov.

Fahle galeriitänav.
Fahle galeriitänav. Foto: Einar Niin / Fausto Capital

Galeriitänaval kasutatakse tänavakivina valget graniitkivi, mille vuukidesse ja istutusaladele puude-põõsaste alla külvatakse muru, mis ajapikku moodustab ärihoonete vahele rohelise vaibamustri. Antud temaatika läbib kogu kvartalit, et sellest saaks üks terviklik keskkond.

«Soliidsele paekivile toob klaasine galerii juurde õhulisust. Tekib aastaringselt kasutatav linnatänav, kus mõnusalt aega veeta. Niisugune tänav on Tallinnas unikaalne ja selle inspiratsiooniks on olnud ajaloolised Euroopa linnasüdamed,» rääkis arhitektuuribüroo KAOS Arhitektid partner Margit Aule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles