Politsei tuvastas liiklusreidi käigus Tartus mõnikümmend rikkumist

Tartu Postimees
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Urmas Luik

Eile päeval rahustas politsei Tartus Turu tänaval liiklust ning kontrollis eeskätt, et autojuhid sõiduki juhtimisele keskenduks. Kolmetunnise liiklusaktsiooni käigus tuvastati 30 rikkumist, millest enamik oli seotud kõrvaltegevustega autoroolis. Kokku 27 juhul tuvastati, et juht kasutas sõidu vältel mobiiltelefoni. Samuti avastati kolm sohvrit, kes ei kasutanud turvavööd.

Tartu liikluspolitseinik Sander Kullamaa ütles, et reidi tulemused ei ole üllatavad. «Vanad harjumused kuigi visalt ei muutu ning täna sõidavad üle poolte autojuhtidest endiselt telefon pihus ja kohati kinnisilmi. Autojuhtide pilk on telefoni tõttu teelt eemal ning tähelepanu hajutatud. Ajal, mil juht tegeleb oma telefoniga, sõidabki ta suuresti nii-öelda kinnisilmi,» märkis liikluspolitseinik.

Ta lisas, et liiklusõnnetused ja ohuolukorrad autoroolis harrastatavate kõrvaltegevuste tõttu on igapäevased. «Autojuhid kalduvad oma sõidurealt kõrvale, ei pane tähele liiklusmärke, äkkpidurdavad või ei märka piisavalt aegsasti kergliiklejaid,» kirjeldas Kullamaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles