Filmifestival keskendub muutmisele

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Festivali peakorraldaja on ungarlanna Edina Csüllög, kes elab Tiilige külas.
Festivali peakorraldaja on ungarlanna Edina Csüllög, kes elab Tiilige külas. Foto: Arvo Meeks

Soome-ugri filmifestival (FUFF) keskendub tänavu keele, kultuuri ja looduse säilimisega seotud kodanikuaktivismile. 30. juulist kuni 1. augustini leiavad Võrumaal Sänna kultuurimõisas aset filmilinastused, õpitoad ja arutelud.

Festivali fookuses on küsimus, kas ja kuidas saab üksikisikuna ühiskonda muuta.

«Meie igapäevaellu on jõudnud küsimus, kuidas me ellu jääme, kui meie kultuuriga seotud looduskeskkond muutub,» ütles festivali kunstiline juht Edina Csüllög. «Ühine filmivaatamine, kohtumine filmitegijatega ja arutelu annab energiat ja inspiratsiooni, et teha midagi oma elus paremaks. Keelt ja kultuuri ei saa vaadata eraldiseisvana, sest kui keskkond muutub talumatuks, lõppeb ka elu selles piirkonnas.»

Kolmepäevane filmifestival on välismaa külalisteta. Linastuvad Kersti Uibo, Ave Taaveti ja Jaan Tootseni linateosed. Tutvustatakse ka Eva Seppingu ja Len Murusalu valmivaid filme.

Autorite seltsis tuleb vaatamisele lühimängufilmide kassett «Värske veri: Parimate kavatsustega». Programmi lõpetab Ülo Pikkovi retrospektiiv. Näidatakse ka valikut soome-ugri sõprade linateostest ja handi lühifilmidest.

Õpitubades saab valmistada ja maitsta hõimurahvaste roogasid. Kätt saab proovida ka animeerimises. Lastele on oma tegevusala. Kontsertidel esinevad Kännu Peal Käbi, Hebo Rahman, Anna Hints ja sõbrad.

Festivali korraldab MTÜ FUFF. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles