Epsteini mustas märkmikus kaks Eesti numbrit (4)

Brita-Maria Alas
Copy
Jeffrey Epstein vahistati mullu juulis inimkaubitsemises süüdistatuna. Ta tegi vanglas enesetapu. Teda oli varem karistatud seksuaalkuritegude eest.
Jeffrey Epstein vahistati mullu juulis inimkaubitsemises süüdistatuna. Ta tegi vanglas enesetapu. Teda oli varem karistatud seksuaalkuritegude eest. Foto: New Yorgi osariigi seksuaalkurjategijate register

Business Insider avalikustas paar päeva tagasi USA finants­ärimehe ja inimkaubitsemises süüdistatud Jeffrey Epsteini (pildil) eramärkmiku temaga kokku puutunud inimestest ja ettevõtetest – üle 1700 nime. Märkmikus on ka kaks Eesti päritolu kontakti.

FBI andmetel varastas Epsteini majapidaja peremehe kurikuulsa märkmiku 2004. või 2005. aastal ning üritas seda väärtusliku infoallikana müüa.

FBI sai telefonimärkmiku enda valdusesse 2009. aastal. Neile selgitas majapidaja, et sissekandeid ei teinud Epstein ise, vaid tema alluvad. Epsteini märkmikust leiab teadlasi, avaliku elu tegelasi, Nobeli preemia laureaate ja poliitikuid, näiteks USA presidendi Donald Trumpi. Miks Epsteinil nende kontakte vaja läks, on teadmata, ent levinud teooria järgi kajastab märkmik lihtsalt Epsteini laia suhtlusringi. Mitu märkmikus nimetatud inimest on kinnitanud, et neil polnud Epsteiniga mingisugust tegemist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles