Skeletoni 10 aastat kannatamist tasub viimaks ära (5)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Skeletoni Saksamaa tehases käisid juuni lõpus külas Eesti president Kersti Kaljulaid ja Saksimaa liidumaa peaminister Michael Kretschmer, kellele Taavi Madiberk tutvustas Skeletoni tehnoloogiat.
Skeletoni Saksamaa tehases käisid juuni lõpus külas Eesti president Kersti Kaljulaid ja Saksimaa liidumaa peaminister Michael Kretschmer, kellele Taavi Madiberk tutvustas Skeletoni tehnoloogiat. Foto: MATTIAS TAMMET

Skeleton Technologiesi asutaja Taavi Madiberk tunnistas, et kui oleks kümme aastat tagasi teadnud, kui kaua võtab aega autotööstuses jala ukse vahele saamine, poleks nad ilmselt üldse alustanudki. Hiljuti sõlmiti aga 150 miljoni euro eest lepinguid, mida võib nimetada koera saba ületamiseks.

Skeleton on ettevõte, millest meedias palju räägitakse. Kiidetakse nende vägevat tehnoloogiat (loe lisaloost) ja suurt tulevikupotentsiaali. Pikki aastaid seisis käive aga ühe koha peal ja suurt läbimurret ei tulnud. Alles eelmisel ja sel aastal pääses müük paisu tagant rohkem valla.

Madiberk selgitas, et võimsate energiasalvestajate ehk superkondensaatorite äri ongi väga pika vinnaga. Toote enda arendamise ja testimise peale kulub mitu aastat. Seejärel tahab superkondensaatorit testida ja kvalifitseerida klient, näiteks võrguhaldur või meditsiiniseadmete tootja. See võib võtta veelgi rohkem aega. «Eestis on seda võib-olla raske mõista, aga see äri vajab väga suurt kannatust ja järjekindlust,» tunnistas ettevõtja.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles