VAATA VIDEOT! Hinnatud peakokk Herkki Ruubel õpetab, kuidas kerge vaevaga valmistada grillburgerit Liivimaa Lihaveise mahehakklihast

Copy
Foto: Linnamäe Lihatööstus AS

Mida teha, kui liha grillimine on muutunud igavaks? Mida pakkuda külalistele kodusel aiapeol? Nendele küsimustele pakub lahenduse välja Ammende Villa peakokk Herkki Ruubel, kes õpetab, kuidas kerge vaevaga valmistada lihtne ja kodune, kuid samas elegantne grillburger.

Mida läheb vaja? NB kogused ühele!

200g Liivimaa Lihaveise mahehakkliha
1 burgerikukkel (võimalusel eelistada brioche´i)
5g Dijoni sinepit
10g marineeritud sibulat
1 soolatud kurk
15g salati-mix´i
10g majoneesi
Maitseained: Sool ja pipar

Kuidas teha?

Hea burgeri põhikomponendiks on kvaliteetne hakkliha, millele ei tasu lisada palju maitseaineid – piisab soolast ja piprast. Sõtkuda mass aeglaselt läbi. Seejärel vormida soovitud suurusega kotletid, visata neid viis korda käte vahel või lõikelauale, et liigne õhk neist välja saada. See aitab burgerikotletil grillides koos püsida ning hoida vormi.

Grillida tasub 200 kraadi juures 5 minutit ühelt ja 5 teiselt poolt. Seejärel tuleb liha tõsta lõikelauale „puhkama“. Samal ajal saab grillida burgerikukli, mis annab sellele mõnusad triibud ja krõbeduse.

Kuidas kuklit kaunilt kokku panna ning mis järjekorras komponendid olla võiksid, vaata videost!

Veelgi rohkem ideid ja retsepte rohumaaveiselihast leiab Liivimaa Lihaveise kodulehelt

Eestis asuvad ühed maailma liigirikkaimad rohumaad, mille säilitamise ja hooldamisega meie lihaveised igapäevaselt tegelevad. Tulemuseks on parim veiseliha, mis ei ole mitte ainult maitsev vaid ka tervislik – kuna niimoodi kasvanud liha on toitaineterikas ning sisaldab ohtralt kasulikke rasvhappeid ja vitamiine.

Copy
Tagasi üles