Tammeka eksimused maksid kätte ja viisid kodus kibeda kaotuseni

Lenel Karu
, reporter
Copy

Eile õhtul kohtusid Premium liiga 11. voorus Tartu JK Tammeka ning Tallinna JK Legion. Tegemist oli üle pika aja Tartu esimese kodumänguga koos publikuga ning võidule oli kaasa aitama tulnud 601 pealtvaatajat. Aga võitu koju ei tulnud ja Legion lõpetas pika väravate nulliringi 3:1 võiduga. 

Avapoolaja esimene ärev sündmus leidis aset 9. minutil, kui Tallinna JK Legioni poolel kasutas Leonid Arhipov hästi ära oma võimaluse ja lõi tallinlaste kasuks esimese värava. Edasi kulges poolaeg üsna sündmustevaeselt ning pausile mindi tartlaste 0:1 kaotusseisus.

«Avapoolajal ei olnud ma oma võistkonna tegevusega rahul. Puudus kvaliteet mängu tegevustes ja teravusest jäi vajaka,» meenutas Tammeka peatreener Kaido Koppel mängu järel.

Teine poolaeg näitas mõnekümneks minutiks, et tartlased suudavad paremini ning nende mängupilt keris agressiivsemaks. Löögile sai kodumeeskond mitmel korral, aga rõõmuhõisetega tõusis Tartu publik esimest korda püsti alles hetkel, mil Koskor tabas värava. See aga ei lugenud, sest kohtunikud otustasid, et tegemist oli suluseisuga, kuna Daniel Maanas segas väravavahi vaatevälja.

«See oli ilus värav ja kombinatsioon ning korraks olin ma muidugi pahane, et hea sooritus ära võeti. Aga pole kordust veel vaadanud, et analüüsida,» rääkis Kaido Koppel.

Ometi ei jätnud tartlased jonni ning kohtumise 60. minutil lõi ilusa viigivärava  Mikhail Slashchev ja seis tablool oli 1:1. Publiku seest kostis valjult «Tammeka!» ja emotsioonid olid laes. Seda hetkeni, kuni jõudsid kätte rumalad eksimused tartlaste poolel, mille Legion ära karistas. Esmalt sai Legion tartlaste eksimustest karistuslöögi ja tabas 65. minutil suurepärase kauglöögi tulemusel värava ristnurka. Legion läks 2:1 juhtima ning 73. minutil eksis Daniel Maanas tartlaste poolel, kaotas palli Marek Šatovile ja viimase lööki ei suutnud Tammeka puurilukk enam kinni hoida. Tallinlased olid 3:1 eduseisus.

«Teisel poolajal me eksisime ja kaotasime enne mõlemat väravat palli. Me ei mänginud palliga piisavalt, sealt tuli vastaste karistuslöök ning sama juhtus kahjuks Legioni otsustava 3. värava puhul,» ütles Koppel.

Tammekal on nüüd selja taga neli järjestikku kaotatud kodumängu. Meeskonna sooritus on ebastabiilne ja võite lihtsalt ei tule. Premium liiga küll kestab, aga iga mäng on järjest olulisem. Tabeliseis näitab Tammekale 7. kohta, teenitud on 3 võitu, 2 viiki ja vastu võetud 6 kaotust. Juba laupäeval kohtuvad tartlased võõrsil FC Kuressaarega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles