Maffiakuninga piinad

Andrei Liimets
, filmikriitik
Copy
Tom Hardy mängitud Capone on ühtaegu õõvastav ja koletu, ent oma seniilses abituses ka inimlikku kaastunnet tekitav, peaaegu traagiline tegelane. Tõenäoliselt nopib ta rolli eest hulganisti auhindu. 
Tom Hardy mängitud Capone on ühtaegu õõvastav ja koletu, ent oma seniilses abituses ka inimlikku kaastunnet tekitav, peaaegu traagiline tegelane. Tõenäoliselt nopib ta rolli eest hulganisti auhindu. Foto: Kaader filmist

Film «Capone» pakub pika ajalooga gangsterižanrile harvaesinevalt glamuurivaba lähenemist, näidates kõrgaja asemel kurjategija dementsusest räsitud viimaseid päevi.

Gangsterifilmidel on Ameerika ekraanidel väärikas ajalugu. 1920ndate keeluseaduse ja hilisema üleilmse majanduskriisi tingimustes jõudsid toonaste ajalehtede esikaantele mitmed kurjategijad pangaröövlitest nagu John Dillinger kahtlaste äride tagant piiluvate organisatsioonide juhtideni nagu Al Capone. 30ndate alguseks vallutasid nad ka kinolina: järjepanu ilmusid maffiapõnevikud «Väike Caesar», «Avalikkuse vaenlane» ja «Arminägu», millest viimane oli inspireeritud just Capone’ist.

Kuidas kujutada paha?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles