Põlvamaal selgitati parimad hobikrossitajad

LEPM
Copy
Poodiumil ülemine rida vasakult Miska Kumaja, Tanel Rauk, Rait Kaimer, alumine rida vasakult Rasmus Kumaja, Raido Nei.
Poodiumil ülemine rida vasakult Miska Kumaja, Tanel Rauk, Rait Kaimer, alumine rida vasakult Rasmus Kumaja, Raido Nei. Foto: Motostart Photography

Põlvamaal Põlgaste krossirajal toimus laupäeval Eesti Hobikrossiklubi karikasarja 1.etapp, mis oli arvukas nii publiku kui ka osalejate poolest.

Korraldajate sõnutsi oli rada ajaloo parimas seisukorras. Samuti soosis osalejaid ja pealtvaatajaid 20-kraadine pilvine ilm.

Päeva avapaugu tegid Retro tsiklid ning esimese sõidu võitis Andres Pilt EVO klassi tsiklil. Teiseks tuli Pertti Salonen MX60 arvestusest ja kolmandaks Kristjan Lüüding Retro rattal. Teisel stardil juhtus sama, kuni Priit Laur haaras kolmanda koha üldarvestuses, tõugates Kristjan Lüüdingu neljandaks.

Kuna klassi arvestusi on mitu siis Retro klassi esikoha võttis siiski Kristjan Lüüding, edestades Margus Laipalu ja tehnilisi viperusi kogenud Juku Saart. MX60 klassis Pertti Salonen võitmatu mehena ning teine Peeter Vaher ja kolmas Jari Österlund. EVO arvestuses võidutses Andres Pilt, Priit Lauri ja Marko Laipalu ees.

Järgnev start ehk 85AMA, Naised ja 2Takti tõi starti rekordarvu võistlejaid. See omakorda pani tulevikku silmas pidades korraldaja veidi klassi ümber formeerima, et luua paremaid võistlustingimusi noor- ja naisvõistlejaile.

Põnevust jätkus 85AMA klassis, kus esikoht selgitati teise sõidu lõpuks ning mille korjas mõlema sõidu teise kohaga Mart Saluste, edestades esimese sõidu võitjat Robin Randoja ja Rommi Semenovi. Naiste kiireim oli debüüti teinud Karleen Randver, edestades Celin Jõesaart ja Krissu Konoplitskit. 2Taktiliste tsiklite klassi võistlus esikoha ümber kujunes Riho Keerme ja Genry Arrase duelliks. Võidu võttis suurema kogemuste pagasiga Keerme, teine Arras ja kolmas Marten Enok.

Päeva kõige kangemad mehed ehk Veteranid, kes täna vastavalt vanusele jaotuvad MX40 ja MX50 arvestusse, astusid kolmanda stardilainena puu taha. Üld ja samas ka MX40 esikoha peale heitlesid Marko Pedras, Valeri Homin ja Ain Klettenberg. Lõpuks võttis päeva võidu Pedras, teise sõidu võit aga esimese sõidu kolmas koht andis teise positsiooni Klettenbergile ja kolmanda positsiooni võttis Homin. MX50 ei lasnud end üllatada Raul Orumaa edestades Priit Lauri ja Andres Haramaad.

Päeva suurimaks stardiks kujunes MX X ehk uustulnukate ja pühapäeva harrastajate võistlusklass. Juba ajasõit sai jagatud kaheks grupiks nagu ka võistlussõidud vastavalt ajasõidu tulemustele. Antud sõit oli ilmselt üks huvitavamaid päeva jooksul just oma ettearvatamatuse tõttu ja ka sel korral oli konkurente esikolmikule mitmeid.

Etapi kokkuvõttes aga saavutas parima tulemuse Karl Hans Bammer, teise koha Karl Linke ja kolmanda Tenny Tuvikene. Nagu reegel ette näeb, siis järgmisel etapil saavad esikolmiku mehed juba proovida jõudu vastavalt vanusele, kas MX15 või MX30 klassi võistlejatega.

MX30 harrastajad olid poodiumil vastavalt: Rauno Voldek, Leonid Lüter ja Rauno Saia.

MX15 vanuserühm käis põnev võistlus. Kui just teise koha peale oli tihe rebimine Ronan Ildi, Kert Kikase ja Fredi Kostikovi vahel, siis teine sõit mängis kaardid ringi. Päeva kokkuvõttes võidutses Marken Pavel, Kert Kikase ja Fredi Kostikovi ees.

Päeva kiireim start oli MX Pro ja MX H klassi ühisstart. MX H klassi esikoha kindlustas Fred Tobreluts, teine Kaarel Aamer ja kolmas Leo Laur. MX Pro stardi järgselt juhatas laenatud rattal Raido Nei, kes pidi aga peagi alla vanduma Tanel Raukile. Rauk tegi oma tempot ja võttis maksimumpunktid, asudes juhtima ka EHKK karikasarja üldtabelit. Teise koha haaras aga Miska Kumaja, edestades Rait Kaimerit. Esimesel etapil täitsid rahalise auhinna koefitsendi kuus võistlejat, lisaks eelpool nimetatutele veel Raido Nei , Rasmus Kumaja ja Henri Haramaa.

EHKK Järgmine etapp toimub 18. juulil Aravete krossirajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles