Kolm päeva näeb ERMis suurt filateelianäitust

Copy
Filateelianäitus ERMis kolm aastat tagasi.
Filateelianäitus ERMis kolm aastat tagasi. Foto: Lembit Lõhmus

10.–12. juulini on Eesti Rahva Muuseumis avatud rahvusvaheline filateelianäitus Estonia 2020, mille ekspositsioon koosneb 50 teemast ning kus osalejaid on 14 riigist.

See on esimene suur filateelianäitus, mis sel aastal Euroopas üldse aset leiab, kuna üleilmse pandeemia tõttu on paljud marginäitused maailmas organiseerimisraskuste tõttu tühistatud või edasi lükatud.

Näitusel näeb laia valikut Eesti ja välismaa postmarkide ning postiajaloo kogudest.

Näiteks esinduslikud väljapanekuid Eesti ja teiste maade postiajaloost maailmasõja ajal, samuti 1918. aasta muutused, mis kujundasid ümber Euroopa maakaardi. Osa kogudest kajastavad läinud sajandi esimest poolt, kuid esindatud on ka ülemöödunud sajandi lõpu postiajaloo kogud.

Esimese päeva tervikasi filateeliahuvilisele ehk uus postkaart, mark ja tempel.
Esimese päeva tervikasi filateeliahuvilisele ehk uus postkaart, mark ja tempel. Foto: Eesti Post

Filateelianäituse puhul laseb Eesti Post (Omniva) välja tervikasja ning näitusel on kasutusel esimese päeva tempel.

Lisaks paljudele võistlevate filateeliakogudele, millele  rahvusvaheline žürii medaleid jagab, on esindatud postimuuseumi kogust Eesti postmarkide kavandid.

Lastele on avatud tegevusala, nii et kel huvi, saab koostada margialbumi, panna kokku margipuslesid või joonistada ise marke.

Näitus on ERMi sillaalal ja seda saba vaatama minna tasuta. Reedel ja laupäeval on see avatud kell 10–18 ning pühapäeval kell 10–14.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles