USA majandus vajab kriisist taastumiseks aastaid, ennustab analüütik (1)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Tänavale püstitatud tööbüroo ajutine infolaud El Pasos Texases. Covid-19 nakkusjuhtumite arvu kasvu tõttu on osariigi piirangute lõdvendamise kava edasi lükatud.
Tänavale püstitatud tööbüroo ajutine infolaud El Pasos Texases. Covid-19 nakkusjuhtumite arvu kasvu tõttu on osariigi piirangute lõdvendamise kava edasi lükatud. Foto: CENGIZ YAR/AFP

Mitmed USA ettevõtted jätkavad töötajate koondamist ning koroonaviirusesse nakatunute arvu kasv ei luba prognoosida äride peatset avamist. See võib USA majanduse veel aastateks kriisi tõugata, ennustab Washington Posti analüütik.

Kuigi esialgne taastumine pärast kaubandusettevõtete avamist maikuus oli oodatust parem, jäi kuu tulemus eelmisele aastale alla ligi kolmandiku võrra, kirjutab Washington Posti analüütik David J. Lynch. Kuna suurte kaubanduskeskuste kinod ja toitlustuskohad jäid suletuks, vähendades nii ka kaupluste külastajate arvu. Populaarsemate suurlinnade kaubanduskeskustes annab käibe vähenemisel tunda ka turistide puudumine. 

Jätkuva languse on läbi teinud ka restoranide reserveeringud. 27. juunil oli toitlustuste reserveeringusüsteemi Open Table andmetel tellimusi eelmisest aastast 57 protsenti vähem, 1. juulil aga juba 64,7 protsenti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles