video ⟩ Elektritõukerattur sõidab Laagna teel 75 km/h (3)

Karel Reisenbuk
, reporter/päevatoimetaja
Copy

Sotsiaalmeedias on levimas video, millelt on näha, kuidas keegi kihutab Tallinnas Laagna teel oma elektritõukerattaga umbes 75 kilomeetrit tunnis. Lubatud kiirusepiirang autodele on kanalis 70 kilomeetrit tunnis.

Politsei liiklusjärelevalvekeskus tuletab tõukerattaga liikujatele meelde, et hetkel kehtiva liiklusseaduse kohaselt on tõukerattaga liikuv isik jalakäijastaatuses ning sõiduteele pole sellega asja.

Seadus ütleb, et teel, kus sõidukitele kehtestatud suurim kiirus on suurem kui 20 kilomeetrit tunnis, peab jalakäija liikuma kõnniteel, selle puudumisel teepeenral. Nimetatud kohtade puudumise või liikumiseks sobimatuse korral võib jalakäija liikuda sõiduteel ainult selle ääre lähedal.

Laagna tee on jalakäijate jaoks tähistatud liiklusmärgiga 324 «Käigukeeld», mis keelab jalakäijate liikluse.

Politsei sõnul on riigikogus läbinud esimese lugemise liiklusseaduse muutmise eelnõu, mille kohaselt võetakse kasutusel termin- kergliikur. Eelnõu näeb ette lubada kergliikur sõitma eelkõige jalakäijale ja jalgratturile ettenähtud keskkonda, erandina ka sõiduteele ja suurimaks sõidukiiruseks kehtestatakse kergliikurile 25 km/h. Reguleeritakse tee ületamise nõuded, tee andmise kohustused ning kergliikuri juhi kohustused ohutuse tagamisel ja kehtestatakse nõuded kergliikurite võimsusele, helkurite ja tulede kasutamisele jne.

Politsei sõnul võib hinnangu videos nähtava teo ohtlikkusele iga vaataja ise anda ning politsei sellist rikkumist märgates kindlasti ka sekkub.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles