Galerii ja video ⟩ Emajõel saab nüüd sõita elektrilise surfilauaga

Lenel Karu
, reporter
Copy

Täna kell 14 sai Atlantise maja ees esmakordselt näha ja proovida, mida kujutab endast elektriline surfilaud. Varem pole Tartus sellega sõidetud ning uut masinat olid vaatama tulnud paljud uudishimulikud tartlased. 

Elektrilise surfilaua juurde kuulub ligi kümnekilovatine mootor ja aku, viimase kestvus sõltub sõidustiilist. «Maksimaalne kiirus on ligi 45-50 kilomeetrit tunnis, aga alguses ma seda kohe ei soovita. Kui sõita agressiivselt ja kiiresti, jätkub aku kestvust umbes pooleks tunniks, aga rahulikult kulgedes mõneks tunniks,» selgitas Radinni esindaja ja elektriüliste surfilaudade fanaatik Mart Einpalu. 

Täna esitletud elektrilist surfilauda toodab Rootsi start-up Radinn ja nimetus tuleneb terminist radival innovation ehk radikaalne innovatsioon. Seda saab võrrelda ka teiste elektriliste sõiduvahenditega. «See on nagu elektrirula, millel on kaugjuhtimispult ja külg ees surfilaual seistes annab sõitja gaasi vastavalt oma vajadusele,» selgitas Einpalu. 

Kui sõitja läheb surfilauale, kinnitatakse tema jala külge kummirihm, ülejäänu peab inimene oma tasakaaluoskuse ja õige tehnikaga ise ära tegema. Täna proovisid uut sõiduvahendit mitu inimest ning kui esimene sõit jäi lühikeseks ja sõitjad maandusid vette, siis teisel katsel liueldi Emajõel juba korraliku kiirusega. Selge on see, et paadi- ja kaatriomanikele on emajõel nüüd uusi konkurente, kellega arvestada tasub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles