Pühajärve puhkpillipäevad tulevad juba 23. korda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Pühajärve puhkpillipäevad toimuvad juba 23. korda.
Pühajärve puhkpillipäevad toimuvad juba 23. korda. Foto: Arvo Meeks

Juulis toimuvad Otepääl ja Rõngus 23. Pühajärve puhkpillipäevad, mis toovad tänavu kohale ka professionaalsed muusikud Hollandist.

Pillimehed Otepäält, Rõngust, Elvast, Koselt ja Väägverest harjutavad hoolega. Dirigendid Arno Anton, Kersti Perandi, Bert Langeler, José Antonio Page Ramírez, Kahro Kivilo ja Ülo Laanesaar püüavad saavutada väga ilusaid kooskõlasid.

Puhkpillipäevadega tehakse algust Rõngu turul 21. juulil kell 9. Pühajärve-Rõngu puhkpilliorkester loob reipa meeleolu kauplejatele ja ostlejatele, teatasid korraldajad Külli Teearu ja Arno Anton.

24. juulil kell 19 on puhkpillimuusikat kuulda Otepää uuel lipuväljakul ja kell 21 on kultuurimajas kontsert, kus esineb tromboonikvartett Hollandist. Sellist ansamblit kuuleb väga harva, tegemist on professionaalsete muusikutega. Otepääle tulevad nad tänu korraldajate heale kolleegile ja sõbrale Bert Langelerile.

Laupäeval, 25. juulil ollakse Rõngus – kell 13 on pillimuuseumis Tartu saksofoniansambel Toomas Petersoni juhtimisel. Seejärel teeb koondorkeser proovi ja kell 19 Rõngu kirikus võib kontsert alata.

26. juulil kell 11 Otepää kirikus toimuv jumalateenistus on puhkpillide saatel: Kahro Kivilo ja Kose kiriku pasunakoor ja teiste orkestrite ansamblid.

Kell 12.30 on kontsert, mis lõpetab puhkpillipäevad. Esineb koondorkester ja ansamblid. Korraldajad annavad teada, et kavas on väga erinevat muusikat – selle aasta suured lood on Maurice Raveli «Boléro» ja Haydni sümfooniast üks osa.

Korraldajad loodavad, et kõik õnnestub ning tänavad samas, et neil on palju häid sõpru ja toetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles