Krimilugu, mille autor ei alahinda lugejat

Helen Pärk
, krimikriitik
Copy
Lee Child, «Nagu vits vette».
Lee Child, «Nagu vits vette». Foto: Raamat

Metroo New York Citys. Kell on kaks öösel. USA armee erumajor Jack Reacher siseneb vagunisse, milles on viis inimest. Ta vaatleb põhjalikult kaasreisijaid. Kakskümmend aastat tagasi sööbis tema mällu kaksteist punkti selle kohta, kuidas tuvastada enesetaputerrorist. Üks punkt vähem, kui terroristiks on naine. Kuid ta teeb vale järelduse.

Susan Mark laseb end Rea­cheri silme all maha. Naise enesetapp jääb Jacki vaevama ning kui uurimisse sekkuvad igasugused võimuorganid, seab ta eesmärgiks tõde välja selgitada. Lisaks sellele on jäljetult kadunud Susani poeg Peter. Nii hakkabki hargnema keeruline ja mitmetahuline lugu, mille juured ulatuvad aastate taha, mängus muuhulgas ka kurikuulsad terroristid.

Reacheril tuleb välja uurida, milline seos on Susanil ja senaatoriks pürgival kongresmenil John Sansomil ning kes on lummavate helesiniste silmadega, harvanähtavalt ilus ja eksootiline kaunitar Lila Hoth. Sellest veel olulisem on tuvastada, kes on sõbrad, kes vaenlased, kellele saab loota ning kellega tuleb võitlusesse asuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles