VIDEO Jõhvis valmis üle miljoni euro maksnud muusikaväljak

Põhjarannik
Copy
Jõhvi äsjavalminud muusikaväljakule on paigaldatud kaheksa 12 meetri kõrgust valgustusposti.
Jõhvi äsjavalminud muusikaväljakule on paigaldatud kaheksa 12 meetri kõrgust valgustusposti. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvis on kontserdimaja ja Pargi keskuse vahel muusikaväljak, mille rajamine läks koos promenaadi pikenduse ja parklate uuendamisega maksma üle miljoni euro.

Plaanitust ligemale aasta aega kauem kestnud ehituse käigus on Jõhvi saanud klaveri klahvistiku mustriga väljaku, mis rajati ümber Ida-Virumaalt pärit filmimehe Kaljo Kiisa kuju, mis püstitati sinna seitse aastat tagasi. 

Väljakul paikenb ka muusikainstrumentide nurk, kus huvilised saavad mängida erinevaid löökpille. Kontserdimaja juurde on paigaldatud helihargi kujulised jalgrattahoidjad. Väljakule on püstitatud kaheksa 12meetri kõrgust valgustusposti, mis meenutavad maastikuarhitekt Kersti Lootuse sõnul tõrvikut ja lisavad väljakule pidulikkust. 

Seoses 2018. aasta suvel alanud ehituse seiskumisega mullu kevadel ja ehitusfirma  vahetusega läks objekt Jõhvi vallale plaanitust üle 100 000 euro rohkem maksma ning valmis 2019. aasta suve asemel alles nüüd. Väljaku ametlik avamine toimub neljapäeval. Pikemalt on muusikaväljaku ehitusest juttu neljapäevas Põhjarannikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles