ÜLEVAADE ⟩ Eestis on sel aastal toimunud juba mitu väga ohtlikku tagaajamist (5)

Elu24
Copy
Tagaajamine Pangodis
Tagaajamine Pangodis Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Eile toimus raju kihutamine Võru maanteel, kus politseibuss lõpuks põgeneja teelt välja rammis. Kuigi see võib tunduda harukordselt ekstreemne, on vaid poole aasta jooksul Eesti liiklushuligaanid end mitmel korral kiirete ja vihastena näidanud.

Tartu «metsavennad»

Kolmapäeval, 10. juunil otsustas kamp noori eirata politsei peatumismärguannet. Sellest alanud tagaajamine kulges Tartust Pangodi suunas. Kiirused ülatusid 120 kilomeetrini tunnis, kuni politseipatrull otsustas huligaanid teelt välja rammida.

Kuldne Audi oli inimesi täis pakitud ning need otsustasid varju otsida metsa põgenedes. Muidugi sai politsei kõik viis põgenikku mõne tunni jooksul kätte. Registreerimata Audit roolinud juht oli lubadeta ning ka varem sarnaste huligaansustega hakkama saanud, nii veedab ta ligi 9 kuud trellide taga.

Otse läbi kesklinna

Politsei on pidanud aga järgnema veel mitmele hullumeelsele pedaalitallajale. Esimene juhtum leidis aset juba 8. jaanuaril, kui Audiga sõitnud mees eiras peatumismärguannet.

Läbi Tallinna liikluse kulgenud tagaajamine tõi varem sarnase tembuga hakkama saanud mehele 25-päevase aresti.

Joogisena läbi pargitud autode

Alkohol rikub juhtimis- ja otsustusvõime. Korduvalt alkoholijoobes juhtimisega vahele jäänud mees kihutas 14. jaanuaril Paides politsei eest minema.

Nii juhtuski, et kiire sõit lõppes ühe õnnetu kodaniku pargitud auto rammimisega. Koos varasemate karistustega peab roolijoodik kandma ära 20-kuulise vanglakaristuse.

Märul Tallinna tänavatel

12. veebruaril põhjustas alaealine lubadeta juht Tallinnas uskumatu kaose. Vaid 15-aastane poiss andis peatumismärguande peale halastamatult gaasi, nii sõitis Järvevana tagasipöördel talle järgnenud politseipatrull hoopiski teelt välja.

Ka huligaan ise ei pääsenud kaugele, vaid tegi Veerenni raudteeülesõidul vastassuunda sõites laupkokkupõrke. Õnneks keegi hullusti viga ei saanud.

Karantiini- ja piiririkkuja

Koroonakarantiin nõudis oma esimese «ohvri» liikluses 24. aprillil. Lätist tulnud BMW püüdis politsei tähelepanu sellega, et põikas ajutisest kordonist kontrolli eirates läbi ning kihutas minema.

Läti kodanik hakkas politseid kartma tõenäoliselt seetõttu, et tal oli kaasas pakike kanepit. Tagaajamine suurtel kiirustel lõppes aga vaid viie minuti järel, kui BMW sõitis üle politsei «siili».

Politsei peatas Valgamaal BMW, mille juht eiras piirikontrolli.
Politsei peatas Valgamaal BMW, mille juht eiras piirikontrolli. Foto: PPA

Politsei eest... põllule

Vaid mõni päev hiljem leidis üks Narva juht, et ei taha pideva lubadeta sõitmise eest karistada saada, ning andis politseid nähes hagu. Seal kestis tagaajamine tervelt veerand tundi.

Läbi hoovide ja kõnniteede põigelnud mees jäi lõpuks põllule kinni, kust põgenes metsa. 19-aastane saadi aga kätte ning läks kohtu alla korduva lubadeta sõidu eest.

Roolikeeramise eest maalt välja

5. mail sai politsei roolijoodiku jälile, kes üritas eest ära sõita. Kui kihutaja oli kinni püütud, selgus, et mehe joove oli suisa kriminaalne. Mees üritas väita, et ei ole üldsegi seda autot juhtinud.

Ukraina kodanik pidi ära kandma 30-päevase aresti ning saadeti seejärel sootuks maalt välja. Eestisse ei tohi ta tulla järgmise viie aasta jooksul.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles