Ambitsioonika jalgrattatiimi eestvedaja Rene Mandri sõnul seisavad sõitjad suurte valikute ristteel

Lenel Karu
Copy
Jalgrattatiim Tartu 2024/Baltic­Chain­Cycling.com-i juht Rene Mandri tõdes, et amatööridel on lähitulevikus profitiimidesse väga raske pääseda. Palju tippsportlasi jääb tööta, meeskondadel kaovad ära sponsorid, muu hulgas on mõned juba teatanud, et lahkuvad.
Jalgrattatiim Tartu 2024/Baltic­Chain­Cycling.com-i juht Rene Mandri tõdes, et amatööridel on lähitulevikus profitiimidesse väga raske pääseda. Palju tippsportlasi jääb tööta, meeskondadel kaovad ära sponsorid, muu hulgas on mõned juba teatanud, et lahkuvad. Foto: Sille Annuk

Tänavu veebruaris loodi Eestis uus rahvusvaheline jalgrattatiim Tartu 2024/BalticChainCycling.com, mis seadis kindlaks eesmärgiks uute tippratturite kasvatamise. Selliste, kes konkureeriksid maailma tasemel. Rene Mandri juhitud tiimi kuuluvad Eestist U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistlustelt pronksi toonud Rait Ärm ning Markus Pajur, Henri Treimuth, Artjom Mirzojev, Gleb Karpenko ja Anton Litvintsev, lisaks soomlased Antti Jussi Juntunen ja Ukko Peltonen ning lätlased Kristers Ansons, Pauls Rubenis ja Daniels Kazis.

Noored mehed palka ei saa, sõidavad kontinentaaltasemel ning võistlesid parasjagu Horvaatias, kui koroonakriis nende plaanid sassi lõi. Maist on meeskond tagasi rajal ning tegi algust esimeste võistlustega.

Rattatiimi juht Rene Mandri rääkis lähemalt, milliste valikute ees sõitjad pärast eriolukorda seisavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles