GALERII JA VIDEOD ⟩ Veganite poolt püsti pandud varjupaik on loomade maapealne paradiis

lemmik.postimees.ee
Copy

Brasiilias Minas Geraisi osariigis tegutseb vägagi omataoline loomade varjupaik. Santuário Vale da Rainha (SVR) võtab oma hoole alla hüljatud farmiloomad ning seal töötavad vaid inimesed, kes on sajaprotsendiliselt pühendunud vegan-elustiilile.

Varjupaiga tööd juhatavad 48-aastane Patricia Favaro ja tema abikaasa Victor, kes panid ettevõtmise püsti idüllilises maakohas. SVRi töötajate hoole all elavad loomad, kes on päästetud ümberkaudsetest farmidest. Varjupaika jõudes on enamik neist olnud väärkoheldud ja vigastatud, kuid töötajad ravivad nad terveks ja püüavad nende igapäevaellu rõõmu tuua. 

Päeva jooksul veedab Patricia aega nii paljude loomadega, kui võimalik. Ta ei pelga pugeda isegi 500-kilogrammise veise külje alla, et loomale paitusi kinkida. Vaid Patricia ja Victor on loomadele niivõrd lähedale lubatud ning just Patricia on see, kes nendega sügavad ja soojad suhted loob. «Me ei saa unustada, et tegu on loomadega ja nende käitumine võib olla ettearvamatu,» selgitas varjupaigas vabatahtlikuna töötav Cleudes Silva. «Vaid Patricia suudab nende südamed võita — ta on ainuke, keda nad usaldavad.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles