VAATA JÄRELE ⟩ Eriolukorra lõpukontsert tõi Tallinna laulukaare alla maailma suurima virtuaalkoori (14)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy

Pühapäeval toimus Tallinna lauluväljakul eriolukorra lõpukontsert «Kevad tuli teisiti», mis tõi virtuaalse lahenduse abil laulukaare alla üle 2500 koorilaulja. Elu24 ja Postimees tegid kontserdist otseülekande.

Pühapäeval algusega kell 18.45 toimuval autokontserdil esitab maailma suurim virtuaalkoor Alo Mattiiseni isamaalist laulu «Isamaa ilu hoieldes». Koori juhatab dirigent Aarne Saluveer. Laulule järgneb Ivo Linna ja ansambel Supernova kontsert.

Eriolukorra lõpukontserdi jaoks paigaldatakse laulukaare alla spetsiaalne lahendus, millega ühendatakse legendaarne Ivo Linna ja tema bänd Eestimaa kooride ja lauluväljakul autodes paikneva kontserdipublikuga. Korraldajate sõnul on tegemist lahendusega, millesarnast pole varem Eestis tehtud ega tõenäoliselt tehta enam ka tulevikus.

Kõik huvilised saavad «Kevad tuli teisiti» kontserdist osa võtta kohapeal autokino formaadis, mis tagab korraldajate sõnul kõige parema elamuse.

Reedel alustava Apollo autokino jaoks on see juba teine kavas olev autokontsert. «Meil on hea meel tõdeda, et autokino avakontsert Smilersiga müüdi välja juba nelja tunniga. See näitas, et inimestel on suur huvi autokino ja -kontserdi uudse ning põneva kontseptsiooni vastu,» ütles Apollo Kino Baltikumi tegevjuht Kadri Ärm.

Koostöös lauluväljakuga sündinud autokino lahendus võimaldab nautida filme ja kontserte turvaliselt autost, kust väljumine on ürituse vältel keelatud. Ühes autos võib korraga olla kaks inimest või üks leibkond.

Ivo Linna ja Supernova virtuaalkooriga kontserdi autor ja algataja Lehari Kaustel ütles, et sellisel kujul on tegemist maailmas seni suurima virtuaalseid teid pidi sündinud kontserdiga. «Pühapäeval Lauluväljakul toimuv on üks eriline hetk, millega paneme meie digivõimekuse päriselt proovile ja vaatame, kas meil on võimalik tulla korraks kokku ja teha seda, mis on meile omane ehk laulda,» ütles Kaustel.

Kaustel selgitas, et lauljad ühenduvad oma kodudest telefoni kaudu ning esitavad laulukaare all ühe laulu, niisiis ühtki koori füüsiliselt kokku ei tule. Kõigil kooridel, kes soovivad veel kontserdiga ühineda, saavad sellest Eesti kooriühingu veebilehel www.kooriyhing.ee märku anda.

Ülevaadet peagi toimuvatest autokontsertidest ja -kinoüritustest saad lugeda siit.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles