«Karvased kosilased» ⟩ Vaata saadet! Saarlasest Draakon löögile ei pääsenud ning Nele napsas endale lõuapoolikust Karu

Triin Sepp
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy

Tänases saates otsib kaaslast kahe lapse ema Nele, kes tuleb Põltsamaalt. Naine töötab armsas pererestoranis kokana ning kirjeldab ennast kui avatud ja rõõmsameelset inimest, kellega on lihtne läbi saada ning lõbus aega veeta.

Talle meeldib reisida, sporti teha ning ka pisut ekstreemsusi kogeda. Mehelt ootab avatud meelt, huumorisoont ning pisut temperamenti, ent mitte nii palju, et kaaslane sootuks asju loopima hakkaks. «Ta peab selline parajalt vürtsikas olema. Aga stabiilne!» selgitab naine. Lisaks on Nele jaoks oluline ka see, uus kaaslane ta lastele meeldiks, sest muidu ei saa tulla pikka ja ilusat suhet. Sobiv kaaslane peaks ka enda eest hoolitsema, sest Nele jaoks ei tule kõne allagi olukord, kus mees ootab naiselt «ilus mimm» olemist, ent ise ei vaata peeglissegi ning käib dressides ringi. 

Tänaselt saatelt ootab Nele seda, et pakutavad kaaslased oleksid elurõõmsad ning sooviksid seda rõõmu ja ägedaid emotsioone ka temaga jagada. Naine on varem korra pimekohtingul käinud: see juhtus Ameerikas ning tegemist oli üsna kohutava kogemusega, sest tuli välja, et teisel pool lauda istus hoopiski narkoärikas. Ilmselgelt jäi see viimaseks kokkusaamiseks. «Ootused on kõrged, loodan, et poisid on tasemel!» on Nele viimased sõnad enne esimese kosilasega kohtumist. 

Esimene kohtumine Karuga 

Kõigepealt sammub Nele juurde Karu. Naine on üllatunud, ent ometi jääb talle kohe silma kosilase pikk kasv. Jutt hakkab aga kohe jooksma, noored räägivad omavahel reisimisest ning metsaott jätab Nelele endast väga enesekindla mulje. Selgub, et kahe kaaslast otsiva inimese elukohtade vahe on kõigest 40-50 kilomeetrit ning mõlemad on ka juba lapsevanemad – lapsedki üsna samas eas! Naise sõnul on väga tore see, et Karul juba laps olemas on, sest nii mõistab mees palju paremini nendega seonduvat elukorraldust. Saame teada, et Karu töötab ehitajana ning sellest saab Nele silmis kohe pluss - järelikult on ka kätega osav! Veel jõuab pisut juttu tulla mõlema vestluskaaslase tööst, ent pikka pidu pole, sest... 

Esimene kohtumine Draakoniga 

...peatselt sammub kohale Draakon ning Karu peab kohtinguteatepulga üle andma. Taas jääb Nelele esmalt silma karvase kosilase kasv, mis tema sõnul on Karu omast veelgi suurem. Draakon tuleb Saaremaalt, on 33-aastane ning iseloomult rahulik, introverdi tüüpi, lapsi tal veel ei ole. Igapäevast leiba teenib lohemadu autoremondilukksepana ning toob välja, et selles toredas ametis saab ta ühendada nii oma töö kui hobi. Isiklikus plaanis pakuvad mehele pigem huvi vanemad autod, uued on tema sõnul igavad - mis sa ikka nendega tühja sõidad, kui ise kätt külge panna ei saa. Olenemata tiivulise kosilase introverdi-tiitlist sõnab Nele, et jutt voolas nende vahel üsna hästi ning kartus, et mees ühesõnalisi vastuseid annab, täide ei läinud. 

Noortel on ka ühine spordihuvi ning selgub, et mõlemad armastavad muuhulgas ka rulluiskudega sõita. Nele küsimuse peale vastab mees, et tuli saatesse, sest on senimaani üksik olnud, ent sooviks ometi enda kõrvale kedagi leida. Vastuküsimuse peale toob Nele välja, et tema ongi viimastel aastatel pigem keskendunud laste kasvatamisele ning meheotsingud on seetõttu veidi soiku jäänud. Draakon toob välja, et temal laste vastu midagi pole, ent ometi soovib tulevikus ka ise isaks saada. Lisaks saab vaataja teada, et Nele saab oma laste isaga jätkuvalt hästi läbi, tülli pole mindud ning mees toetab lapsi siiamaani. Jutu lõikab poolelt sõnalt läbi saatejuht Hanna Martinson, kes Draakoni minema ajab ning Nele järgnevatele kohtingutele lennutab. 

Kohting - Karu 

Kohting Karuga leiab aste põrkeautodega sõites. Nele sõnul meeldivad talle mängulised kohtingud väga ning tema sõnul näitab see, et kosilane on avatud meelega. Peale mõningat ringi sõitmist ja rammimist leiavad noored aega ka omavahel pisut rääkida. Nele küsimuste peale vastab Karu, et on romantilise loomuga küll, toob meeleldi ka kaasale lilli, ent paneb igaks juhuks vajalikeks puhkudeks siiski meeldetuletused helisema, et lillepoodi minek kindlasti ära ei ununeks. Naise sõnul meeldib talle «elumehe fassaad», millele Karu oma suhtluses rõhub, ning see, et kosilane on ka omajagu elu näinud. Romantikateema jätkuks küsib Karu Nelelt vastu, et milline naise elus kõige romantilisem hetk olnud on, mispeale naine räägib, kuidas ta sai sületäie roose ning toonane kaaslane viis ta kaunitesse kohtadesse matkama. Tundub, et kosilane Karu on Nelele üsnagi meele järele, sest naine juba näeb, kuidas tal mehega igav ei hakkaks, nalja saaks, omavahelist särtsu oleks ning ometi pole mees sealjuures pealiskaudne. 

Saame teada, et Karule ekstreemsused meeldivad küll, ent kõrgust mõmmik kardab – kolmas korrus, 15 meetrit on tema jaoks kõrgeim piir ning langevarjuhüppest pole juttugi. Tundub, et olenemata omapärasest kohtingust suudavad noored siiski samal ajal nii juttu vesta, teineteise kallal sõiduoskuste pärast lõõpida ning ka sügavamat sidet luua, sest Nele jutust peale kohtingut selgub, et ta oskab metsaotiga oma igapäevast elu juba tulevikus ette kujutada küll. Kohale sõidab aga saatejuht ning üürike kohtinguks ette nähtud aeg ongi otsas – aeg järgmise kosilasega tutvust sobitama minna. 

Kohting - Draakon 

Nele ja Draakon on kohtingul PROTO avastustehases, kus noored kõigepealt saavad pähe virtuaalreaalsust näitavad prillid ning peavad oma koostööoskused mängulises keskkonnas proovile panema. Selle kestel pole suhtlemiseks küll eriliselt palju aega, ent ometi tundub, et noortel on virtuaalreaalsuses päris lõbus asjatada – algus läheb üle kivide-kändude, ent lõpuks saavad nad ühise ülesande, lambi kokku panemisega, hakkama. Nele on kohtingupaigast ning –ideest aga täiesti vaimustuses ning ütleb, et peab sinna kindlasti tagasi tulema, sest nii palju huvitavat jäi veel avastamata. 

Õnneks avaneb noortel võimalus ka pärisreaalsuses suhelda ning nad istuvad kõrvalisse kohta juttu ajama. Aega nad ei raiska ning kohe läheb jututeema suhete peale. Draakon räägib, kuidas tema viimane suhe oli vanuses 20-25, kestes seega viis aastat ning lõppes lausa kaheksa aastat tagasi, sest nad kasvasid kaaslasega lahku, laiali mindi aga sõbralikult. Sellest ajast alates on mehel mõningaid juhututvusi ning –suhteid olnud, kuigi see teda eriti õnnelikuks ei tee – pigem soovib ta leida «ikka seda ühte ja korralikku». «Voodist voodisse pole mo teema,» ütleb saare mees otsustavalt ning Nele hakkab tema avameelse avalduse peale naerma. Draakon on ka internetis aktiivselt kaaslast otsinud, ent kurdab, et naised ei taha talle miskipärast vastu kirjutada, küllap tundub neile liiga aeglane ja tuim. «Tegelikult kui ikka vunk sisse ajada, siis ma töötan küll!» sõnab mees selgituseks, et tema ainus toimimisrežiim pole aeglus. Tundub, et lohemaol on ka kodustes asjades kuldsed käed ning ükski töö majapidamises temast tegemata ei jää. Ent pikka juttu rohkem teha ei lubata, sest saatejuht haarab Nele kaasa rasket otsust tegema. 

Aeg otsuse langetamiseks! Kas Nele valib Karu või Draakoni? 

Nele ütleb, et kogu päev oli väga lõbus ning ta sooviks kogemust korrata. Ei, mitte järgmist ringi järgmiste kaaslastega – pigem veel paar kohtingut samade poistega. Seda lõbu talle siiski ei lubata ning langetada tuleb otsus. Kindel Nele oma otsuses aga pole, öeldes, et ilmselt on tal aega veel enne paar korda ümber mõelda, kui kosilaste ees seisab. Mõlemad maskide taga peitunud mehed läksid naisele hinge, hoolimata sellest, et nad täiesti erinevad isiksused olid ning Nele sõnul ei oskagi ta täpselt öelda, kummaga ta päriselus paremini klapiks. Ent kauem aega ümber mõtlemiseks Nelele ei anta, sest juba ongi kohal maskides kosilased.  

Kumb neist täna valituks osutub? Nele sõnul oli tal mõlemaga tore. Karu puhul toob välja peamiselt mehe humoorikust ning seda, et jutt jooksis nagu teaks ta meest juba pikka aega. Draakoni puhul ei tahtnud jutt küll alguses jooksma hakata, ent mida edasi, seda paremaks läks ning kui oleks veel üks kohting olnud, siis oleks tema kohta ilmselt veel paljugi avastada. Siiski langetab Nele täna otsuse puhtlogistilistel kaalutlustel ning tema valituks osutub Karu! 

Maskid maha! 

Draakonimaski tagant peidust välja tulev saare mees ei tundugi väga löödud olevat ning ütleb, et tema meelt heita ei kavatse. Lohutusena ootab meest ees kolmekäiguline õhtusöök kaaslasega ning selle teate ja kiire kallistusega ta lahkub. Nele võtab maski peast ka valituks osutunud Karul, kes on valituks osutumise pärast väga õnnelik. «Lõpuks nägid ära mind!», kostub mehe suust. Noored saavad minna spaasse elu nautima ning selle teatega ongi lõppenud «Karvaste kosilaste» hooaeg. 

Palju edu nii tänases saates tuttavaks saanud noortele, teistele hooaja jooksul eetris olnud paaridele kui ka kõigile neile, kes oma kosilast, karvast või mitte, veel leidnud ei ole! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles