Plagiaadiskandaal Tallinna moenädalal (3)

Copy
Kui originaalne on skandaalne rahakleit? Tallinn Fashion Weeki moepubliku vihjetest rullus lahti terve ahel. Võta kinni, kas tegu on inspiratsiooni võtmise või ideede virutamisega. Vaata ja võrdle: rahakleit - terve seelikuosa on rahatähtedest. Vasakul Tim Bluz, TFW, esitleti mais, paremal Ulyana Sergeenko Moskva haute couture, esitleti jaanuraris.
Kui originaalne on skandaalne rahakleit? Tallinn Fashion Weeki moepubliku vihjetest rullus lahti terve ahel. Võta kinni, kas tegu on inspiratsiooni võtmise või ideede virutamisega. Vaata ja võrdle: rahakleit - terve seelikuosa on rahatähtedest. Vasakul Tim Bluz, TFW, esitleti mais, paremal Ulyana Sergeenko Moskva haute couture, esitleti jaanuraris. Foto: Taavi Kristjuhan

Moepubliku hulgas on tekkinud kahtlus, et Tallinn Fashion Weekil skandaalitar Anu Saagimi seljas laineid löönud rahakleit on maha viksitud. Kas on tõsi, et moedebüüdiga tähelepanu püüdnud Tim Bluz lõikas loorbereid võõraste ideedega?

Moemaailma kõige kõvem valuuta on originaalne idee. Disainerid pingutavad selle nimel pööraselt, kopeerimisele vaadatakse väga viltu ning isegi avatud infoajastul hoiavad moemajad kiivalt uued kollektsioonid salajas. Küll aga on kõigile näha juba esitletud looming. Nii on Eestis üsna lihtne arvata, et võtan mõne värvika idee maailma moekaardilt, viksin maha, ega siin kauges moeperifeerias keegi ju ei tea ega mäleta. Saatuslik valearvestus! Moepublik on Eestis keskmisest isegi kirglikum, kõike pannakse tähele. Tallinn Fashion Weeki etendused saad järele vaadata siit!

Esimesed vihjed, et Tim Bluzi ideed on kulunud, tulid viis aastat moepealinnas Londonis kõrgmoe epitsentris töötanud meikarilt Paul Holmbergilt: «Tim Bluz paistis silma huvitava, ent minu jaoks kulunud teemaga. Tim on Jeremy Scotti kanti disainer, väike copycat

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles