VIDEO JA GALERII ⟩ Lootusrikas hetk. Avanemise õnnestumise võti on 2+2-reegel (2)

Copy

Tänasest on reisijate vedu Soome taas avatud, esialgu töö- ja vältimatuteks reisideks. Tallinna sadam nentis broneeritud piletite põhjal, et sadamal tõotab tulla keskmine tööpäev. Homme avatakse ka Läti-Eesti piir ning esmaspäevast saavad tahtjad minna jõusaali ja sportlased basseini ujuma. Ehkki jõusaalid on avamiseks valmis, soovitab teadusnõukoda sportida väljas, saalides treenida äärmisel juhul.

Eriolukorra juhi, peaminister Jüri Ratase korraldusega leevenes tänasest piirang, mille järgi pidid Soomest Eestisse saabuvad inimesed jääma piiriületuse järel 14 päevaks isolatsiooni. Kui seni võisid Eestis elavad, kuid Soomes tööl käivad inimesed ilma selle nõudeta Eestisse tulla kuni üks kord nädalas, siis nüüd saab Eesti ja Soome vahel liikuda ka tihedamini.

Kogu aeg ei saa ju karantiinis olla

Lisaks Soomes töötavatele inimestele kaob piiriületusejärgne isolatsiooninõue neile, kes saabuvad Soomest Eestisse tööle või õppima. «Pendeltööjõule me ei saa kehtestada 14-päevast karantiini, kuna siis nad on siin ja Soomes kogu aeg karantiinis,» ütles teadusnõukoja esimees, viroloogiaprofessor Irja Lutsar. Siiski on soovituslik kahe nädala jooksul hoiduda kodust lahkumast, välja arvatud tööleminekuks või muul vältimatul põhjusel. «Me nimetame seda kodutöökarantiiniks,» ütles Lutsar, lisades, kui tekivad mingid sümptomid, siis tuleb kohe perearstiga ühendust võtta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles