TALLINN FASHION WEEK ⟩ Mammu Couture'i voogavad plisseerid ja lillelised varrukad aitavad printsessidel säilitada vaimset tervist

Copy

Kõikide printsesside armastatud brändi Mammu Couture taga on disainer Maria Tammeorg, kelle kleidiassortii TFW tänasel virtuaalsel laval oli nii ahvatlev, et pani suu vett jooksma igal moearmastajal.

Plisseerid, 50ndate hõngulised siluetid, suured varrukad... Mammu lõbutses sel korral täiega, suutes ometi jääda õrnaks ja haldjalikuks. Vaata täismahus moeetendust!

Kas märkasid hitihoiatust? Ruumilised detailid!

«Nii lillelist kollektsiooni pole mul veel olnudki!»
Mammu Couture. Tallinn Fashion Week 2020
Mammu Couture. Tallinn Fashion Week 2020 Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

Laval nägi muidugi ka kohevaid kõrgmoekleite ja peensusteni lihvitud detaile, mis paneb lootma: suvi tuleb meie kõigi jaoks nagu jalutuskäik lossipargis! Maria ise ütleb, et kriisaeg ei ole tema hinnangul nõudlust printsessimoe vastu suurendanud, küll aga on muutunud rõhuasetus: nüüd vaatavad printsessid, kuidas nad kodustes oludes seda olla saavad. 

Üllatuse pakkus Mammu aga ka: dressid! «Printsessimoe esileedi Maria Tammeorg oskab dressid ka nunnuks võluda,» ütleb Kristina Herodes. «Kujutate ette, dressid – neil ei tohiks moega ja miskit tegemist olla, aga näe – on!»

TFW2020 Mammu Couture
TFW2020 Mammu Couture Foto: Erlend Štaub/TFW

Pastelses gammas kantavad kallistused. Kohe palju. Ei mingit distantsihoidmist.

Mammu suudab oma loomingus ühendada naiseliku õrnuse, printsessiunelmad, romantika ja iseseisvate naiste enesekindluse. - TFW2020 Mammu Couture
Mammu suudab oma loomingus ühendada naiseliku õrnuse, printsessiunelmad, romantika ja iseseisvate naiste enesekindluse. - TFW2020 Mammu Couture Foto: Erlend Štaub/TFW

«Ma neljandal päeval ikka ajasin end püsti, tegin meigi, pesin pea ära - muidu ikka nüristuksin!» selgitab moelooja, kuidas ise kriisiaega talunud on. Lisaks lõppes see moearmastajate jaoks soodsalt - kuna aega oli laialt käes, võttis Mammu ette ja hakkas varrukatele lilli õmblema. «Nii lillelist kollektsiooni pole mul veel olnudki!»

Mammu Couture. Tallinn Fashion Week 2020
Mammu Couture. Tallinn Fashion Week 2020 Foto: Remo Tõnismäe/Postimees

«Nii nagu loodus jättis talve vahele, jättis ka Mammu Couture ka kevade vahele,» muigas kollektsiooni looja Maria Tammeorg ning kinnitas: värske armastus plisseeri vastu on erk ja kirgas!

Ning millised plisseerid need olid - lendlevad ja siidised, võib vaid ette kujutada, kuidas need soojal suveõhtul jalgu paitavad ning kergelt sahisedes ootavale kallimale neiu saabumisest teada annavad...

Mammu siidised plisseerid ja suured varrukad ruumiliste detailidega, aktsendiks lai vöö. - TFW2020 Mammu Couture
Mammu siidised plisseerid ja suured varrukad ruumiliste detailidega, aktsendiks lai vöö. - TFW2020 Mammu Couture Foto: Erlend Štaub/TFW

Värvigammaga Mammu Couture sel korral üleliia kärtsu ja mürtsu ei pakkunud, domineerisid õrnad ja kerged toonid: piparmündiroheline, vanaroosa, helehall... Täpselt seda värvi, mis on sinu kujutustes kõik nooruspõlvesuved.

Mammu Couture ei unusta luksuslikku. - TFW2020 Mammu Couture
Mammu Couture ei unusta luksuslikku. - TFW2020 Mammu Couture Foto: Erlend Štaub/TFW

Ilus olla on teraapiline, sellest sõltub meie vaimne tervis, arvab Maria: kuigi keegi ei pruugi näha, et sul kotis see uus lemmikkampsun on, teeb see endal olemise paremaks ning tõstab tuju. «Ja kui sa tunned end ilusana, siis sa särad rohkem ja väljendad seda heaolutunnet teistele!»

«Mammu on alati end väljendanud peente pastellide ja mustade sametpaelte abil,» teab Herodes.« Mine tea, mis kirg tal selle fuksiaga on – alati tõmbab. Aga no mis sa teed, šokiroosa alati töötab! Maailma kõige võrgutavam värv.»

TFW2020 Mammu Couture
TFW2020 Mammu Couture Foto: Erlend Štaub/TFW

Need mammulikud taljet rõhutavd paelakesed, lipsud ja lilled, läbipaistvad kihid, kohev sifoon, voogav siid. «Kes on unustanud kuidas naine olemine käis, siis tuleta Mammu Couture abil meelde!» julgustab Kristina Herodes.

TFW2020 Mammu Couture
TFW2020 Mammu Couture Foto: Erlend Štaub/TFW

Tallinn Fashion Weeki programm

Teisipäev 05.05 kell 18.00

Tim Bluz, Katrin Aasmaa

Alexanderling, Mammu Couture

Tallinn Design House, Kirill Safonov

Kolmapäev 06.05 kell 18.00

Mariliis Niine, Cärol Ott, Virtuoza by Liisi Tui

Riina Põldroos, Ketlin Bachmann, Aldo Järvsoo, Tanel Veenre 

Marilin Sikkal, Kristina Viirpalu

Loe Tallinn Fashion Weeki uudiseid ja vaata ülekannet Elu24.ee/tfw.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles