VIDEO ⟩ Peaministril on etteheiteid terviseametile (42)

Elo Mõttus-Leppik
Copy
Peaminister Jüri Ratas eile saates «Otse Postimehest».
Peaminister Jüri Ratas eile saates «Otse Postimehest». Foto: Madis Veltman

Peaminister Jüri Ratas (KE) ei ole rahul terviseameti tööga kriisi ajal ja kavatseb sellega midagi ette võtta esimesel võimalusel. Ratas rääkis eile saates «Otse Postimehest».

Millise mulje teile jätab olukord, kus eesliinil töötav meditsiinijuht Arkadi Popov teenib palju vähem kui näiteks terviseameti värskelt palgatud suhtekorraldusemeeskond?

Siia saatesse on hea tulla, saab ka tänaste uudistega kurssi. Olen istunud viimased seitse-kaheksa tundi koosolekutel.

Arvan, et doktor Popovi panust koroonaviirusega võitlemisel ei saagi kuidagi rahas hinnata – see ongi tegelikult hindamatu.

Lihtsalt paljudel on tekkinud küsimus, kas terviseameti kalli PR-projekti taga on äkki soov oma imagot ja lagunevat nägu kokku lappida.

Selles kriisis saanuks paljud ametid Eestis käituda palju professionaalsemalt, operatiivsemalt, ja arvan, et see on üks õppetund, mida ühel hetkel, kui see kriis ei ole enam tulipunktis, tõsta lauale.

Tagantjärele tarkus on see, et seda võrkpallimängu ei oleks pidanud Saaremaal toimuma. Kas see võinuks tähendada väiksemat nakatumist Saaremaal? Arvan, et meil ei ole ka täna seda tarkust, aga jah, loomulikult tulnuks ametkondadel teha kõik, ja mitte ainult riigi ametkondadel, et see võistlus seal ei toimunuks.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles