Otse Postimehest ⟩ Strateegiajuht Kattago: miks hirmutada avalikkust hullima stsenaariumiga? (1)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

Väljumisstrateegia üks peaarhitekt, riigikantselei strateegiadirektor Henry Kattago, vastas Postimehe otsesaates artikli «Lahendada tuleks halvim võimalik stsenaarium» kriitikale, et kriisist väljumise kava planeerimisel on arvestatud kõiki võimalikke stsenaariume. «Küsimus on selles, kas me tahame oma kõige mustemate mõtetega avalikkuse ette tulla. Milleks seda teha?» küsis ta.

Planeerimisgrupi juhi sõnul ei ole eriolukorrast väljumise strateegia eesmärk kunagi olnud olla põnev nagu Indrek Hargla novell. «Või üllatada maailma konkreetsete kuupäevadega. See ei ole selle dokumendi eesmärk,» lausus Kattago.

Strateegiameeskond analüüsib Henry Kattago kinnitusel ka kõige hullemaid stsenaariume. «See ongi strateegide ja analüütikute tööpõld. Planeerimise käigus mõeldakse läbi kõik võimalikud strateegiad. Küsimus on selles, kas me tahame oma kõige mustemate mõtetega avalikkuse ette tulla. Milleks seda teha? Ei ole ju mõtet asjatult sellist paanikat külvata,» leidis ta.

Väljumistiimi juht nentis, et laias laastus jaguneb ühiskond kahte leeri. «Inimesed, kes ootasid strateegiast konkreetseid kuupäevi ja need, kes mõistavad koroonakriisi painet. Mõistavad seda, mida tähendab nakkuse levik epidemioloogilisest seisukohast,» väitis Kattago, lisades, et on saanud ekspertidelt siiani toetavat tagasisidet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles