Debatt ⟩ Kes istub ihaldatud toolile? (2)

Claire Peinar
, Postimees TV toimetaja
Copy
TalTechi rektoriks kandideerivad Jaak Aaviksoo, Jarek Kurnitski ja Tiit Land.
TalTechi rektoriks kandideerivad Jaak Aaviksoo, Jarek Kurnitski ja Tiit Land. Foto: Tallinna Tehnikaülikool (TalTech)

Vaata TalTechi rektorikandidaatide debatti, kus rektorikandidaatidega kohtuvad tehnikaülikooli tudengid.

TalTechi rektoriks kandideerivad ametisolev rektor akadeemik Jaak Aaviksoo, tehnikaülikooli ehituse-ja arhitektuuri instituudi direktor akadeemik Jarek Kurnitski ning Tallinna Ülikooli praegune rektor professor Tiit Land.

TalTechi üliõpilaskonna esimees Sten Ärm kinnitas debati eel, et tudengitel on võimalus ja kohustus olla kriitiline ning küsida kandidaatidelt julgeid küsimusi: «Kindlasti on see väga oluline põhjus, miks tudengite korraldatud debatti jälgida.»

Ärm lisas, et arutluse alla tulevad just tehnikaülikooli tudengitele tähtsad teemad ning räägitakse kõrghariduse rahastamisest, TalTechi brändist ja ülikooli rahvusvahelistumisest.

«Praegu on tõusnud üldisema teemana üles ka Tartu Ülikooli näitel anonüümse tagasiside andmise küsimused, seega ei jäta ka meie neid puutumata. Meie jaoks on oluline ka tudengielu ja -organisatsioonide toetamine, sest üliõpilaste eneseteostus ka väljaspool akadeemilist õppetööd on väga oluline,» sõnas Ärm.

Debatti korraldab TalTechi üliõpilaskond ja seda modereerib kauaaegne tudengiaktivist ning tehnikaülikooli magistrant Martin Malm.

Rektori valib 18. mail 2020 Tallinna Tehnikaülikooli nõukogu. Uus rektor astub ametisse 1. septembril 2020.

Täpsem info rekotrikandidaatide kohta TalTechi veebilehel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles