«ÕHTU!» INTERVJUU ⟩ Jaagup Kreem esitab täna õhtul «Sinuga koos» saates uhiuut lugu, mis ei räägigi koroonast!

Elu24
Copy

Täna õhtul algusega kell 19.30 läheb Tallinnast, Alexela kontserdisaalist Kanal 2 ja Postimees TV eetrisse suurejooneline muusikasaade «Sinuga koos». Vähemalt neljal laupäeval toimuvale saatele annavad stardi Terminaator ja Liisi Koikson. Termikate ninamees Jaagup Kreem käis saates «Õhtu!» ning rääkis lähemalt, mis saates saama hakkab. 

Koroonakriisi tõttu täiesti inimtühjas saalis esinemine on ikka tihedate rahvamasside ees esinema harjunud Kreemile ja bändile üsna uutmoodi kogemus. Päris inimtühjale saalile Jaagup Kreem kunagi esinenud ei olegi, räägib ta saates, kuid meenutab, et kord ammustel olid ajad, kui Terminaatorit oli kokku kogunenud nende karjääri absoluutne miinimumpublik, milleks oli kaks inimest – ent oli ka kolmapäevaõhtu. 

«Ütlesime küll, et ära tee, aga ta ütles, et ei, teeme ikka!» mäletab Kreem, kuidas pealinna ööklubi Bonnie & Clyde toonast asjaajajat püüti ümber veenda, et kontserte ikka vaid nädalavahetusel anda, ent too oli veendunud, et peab ka kesknädalalal rahvale peo korraldama. Paraku olid need kaks ainsatki kuulajat «mingid Norra ärimehed», kes lõpetasid bändi esimeste nootide ajal oma napsud ja kõndisid minema. 

Seoses eriolukorraga on Terminaatori poole pöördunud paljud kontserdikorraldajad, kel palju vahvaid ideid: laula vannitoast, laula üksi, oma elutoast või kuurist. Seni pole nad siiski pidanud võimalikuks nende muidu üllaste ettevõtmistega kaasa minn, kuigi Kreem on enda sõnul sellele palju mõelnud. «Sinuga koos» saab seega olema bändi jaoks selle kevade suurkontsert.

«Kõigi asjade juurde käib see lisa, et tee üks äge tasuta kontsert. Seekõik on väga tore, aga kui ma poodi lähen ja leiba või piima osta tahan, ja ütlen, et kuulge, ma tegin eile ühe tasuta kontserdi, andke mulle tasuta leiba, siis ma arvan, et ei kuku välja vist,» jagas Kreem piltliku selgituse, kuidas muusiku töö samamoodi töö on, nagu iga teine.

Ehkki kontsert tuleb suur ja uhke, ei saa see olema väga pikk, sest saade peab ära mahtuma siiski tunni aja sisse. Küll aga on piisavalt aega, et tuua rahvani nende igihaljad lemmikud ning ka üks uus lugu – selleks on täna õhtul saates esiettekandele tulev pala «Tavaline tüdruk», mis oligi mõeldud aprillikuus ilmuma. Erinevalt mitmetest teistest muusikutest ühtegi uut koroonalaulu neilt aga oodata ei maksa. «Ma ei taha selle asjaga kaasa minna, niikuinii kõigil on juba kõriauguni sellest,» sõnas Kreem.

«Sinuga koos» on heast muusikast ja mõnusast huumorist kantud saade, mille käivitajaks on hetkel maailmas ja Eestis valitsev eriolukord. Inimesed on suletud kodudesse, sotsiaalne suhtlemine on viidud miinimumini ja meelelahutuse erinevad vormid on lakanud paljuski eksisteerimast.

Uus meelelahutuslik telesaade ongi ellu kutsutud, et anda kodudes publiku kaasaelamise järele igatsevate artistide käsutusse taas suur lava ning pakkuda kultuurielamustest ära lõigatud inimestele üle Eesti jälle seda erilist rõõmu ja positiivsust, mida suudab pakkuda vahetu kontakt muusikuga kontserdilaval.

«Praegusel ajal on tähtis hoida kokku,» ütles Kanal 2 programmijuht Kaspar Kaljas. «Muusika ühendab inimesi ja pakub koduspüsijatele ehk veidi tuge ja lohutavat teadmist, et me oleme praeguses olukorras ju tegelikult kõik koos ja me tuleme koos sellest ka välja».

Tegemist on tunniajase otsesaatega, mis läheb Kanal 2 eetrisse Alexela kontserdimaja tühjast kontsertsaalist alates 18. aprillist igal laupäeva õhtul kell 19.30, esialgu vähemalt neljal korral.

Kuna enamik artiste kaotasid eriolukorra kehtestamisega päevapealt töö ja sissetuleku, on saatetegijate eesmärk olnud lisaks televaatajate rõõmustamisele ühtlasi võimalusi ka artistide aitamiseks. Saade on leidnud lahek partneri kultuurisõpradest Eesti ettevõtjate toel tegutseva Kultuuripartnerluse Sihtasutuse näol, võttes enda kanda artistide honorarid. «Teeb rõõmu, et Eesti muusikud saavad sel veidral ajal veel ühe väljundi ja seda – mis pole üldsegi vähetähtis – suure auditooriumi kaudu,» ütles sihtasutuse üks asutajatest Meelis Kubits.

Igas saates astub ülesse üks bänd Eesti muusika paremikust ning üks väiksem koosseis armastatud Eesti artistidest oma ajakohase kontsertkavaga.

Artistid lähevad otse-eetrisse Alexela kontserdimajast, praegusele ajale omaselt tühjast kontsertsaalist, et tuua oma etteaste ekraani vahendusel kvaliteetselt publikuni. 

Saate tootmisel täidab meeskond kõiki Terviseameti eriolukorrast tulenevaid ettekirjutusi ja Vabariigi Valitsuse poolt kehtestatud nõudeid, mis võimaldavad viiruse levikut minimeerida.

Lugude vahele jagavad artistid oma mõtteid ja kogemusi praegusest eriolukorrast. Inspiratsiooni kodudesse toovad juurde vaheklipid erinevate alade tuntud inimestelt.

Saatest oodatakse aktiivselt osa võtma ka vaatajaid, kes saavad seda teha Kanal 2 Facebookis – oodatud on nii soovilood kui ka inspireerivad mõtted, mida saavad kõik jagada Facebookis otseülekande kommentaarides. Lisaks on oodatud kõik vaatajad postitama oma sotsiaalmeediasse pilte teemaviitega #sinugakoos sellest, kuidas nad saatele kodudes kaasa elavad. 

Saate seob tervikuks saatejuht Eeva Esse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles