video ⟩ Martin Helme: tööd ja maailmavaadet ei saa lahutada (7)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy

«On olnud väiksemaid asju, me ei ole neid väljaspool erakonda arutanud, aga üldine fraktsiooni, erakonna juhatuse ja teiste ministrite suhtumine oli see, et meeskonda ei ole tekkinud,» selgitas rahandusminister Martin Helme väliskaubandus- ja IT-minister Kaimar Karu lahkumise tagamaid.

EKRE juhatuse liige ja rahandusminister Martin Helme märgib, et valitsuse tööd see ministrivahetus kuidagi ei mõjuta: «Loodame, et uus minister saab järgmisel nädalal anda ametivande ja töö läheb edasi.»

Uue ministrikandidaadina välja käidud Raul Siem on Helme sõnul erakonnas olnud üle nelja aasta, töötanud viimase aasta siseministri poliitilise nõunikuna ning teab, kuidas see masinavärk töötab. Helme loodab, et ta lülitub kiirelt töösse, sest ta on juba praegu kogu infoväljas sees.

Helme tunnistas, et EKRE-l oli ootus, et Kaimar Karu erakonnaga liitub. «Ütleme, et õige mitu ettepanekut liitumiseks on tehtud viimastel kuudel,» ütles ta. 

Kuigi Helmel oli kiidusõnu Karule selle eest, kuidas tema haldusalas jaotati KredExi meedet, siis määravaks sai ikkagi maailmavaateline küsimus. «Aga neid ei saa ju lahutada,» nentis Martin Helme.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles