LUGEJA VIDEO ⟩ Miks ehitatakse Kalasadama basseini tammi, mida planeeringus pole? (1)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy

Kalamaja elanik saatis Elu24-le video, kust on näha, et Kalasadama bassein piiratakse tammi moodi kõrgendikuga, mida detailplaneeringus pole. Selgub, et arendajal on plaanis bassein veest tühjaks lasta. Vaata videot!

Elu24 lugejale jäi silma, et Kalaranna basseini ette tassitakse kopaga mulda. Detailplaneeringus on samale kohale märgitud aga jalakäijate sild. Kui Kalamaja Facebooki grupis visati «nalja», et bassein lastakse tühjaks ja sinna tuleb «massihaud koroonaohvritele», on tegelikult lugu teistsugune.

Kinnisvaraarendaja Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor selgitas Elu24-le, et Kalaranna sadama korrastustööde jaoks tuleb bassein ajutiselt tammiga sulgeda. «See võimaldab teostada basseinis veealanduse ja seeläbi mugavamalt sadama kaisid ja nõlvasid remontida. Nende tegevuste teostamiseks on olemas vee erikasutusluba,» täpsustas Remmelkoor.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, valmivad tööd 2020. aasta lõpuks. «Selleks ajaks saab eemaldatud ka ajutine tamm,» lubas Remmelkoor. Bassein rajati Kalasadamasse nõukogude aja alguses.

Pro Kapital ja Nordecon rajavad Kalaranda elamukvartali kaheksa hoone ja maa-aluse parklaga, samuti ehitatakse park ja rannapromenaad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles