VAATA SAADET ⟩ Endist politseiuurijat süüdistatakse ema tapmises: ma ei oleks iial suutnud teda tappa (1)

Marju Ränk
, Sõbranna.ee toimetaja
Copy
Foto: Kuvatõmmis Surmavad naised

Tartu lähedalt pärit Tiiu Kreim on endine politseiuurija ja teda süüdistatakse 2018 aastal aset leidnud ema tapmises. Kuigi toimiku vahel olevad materjalid tõestavad, et naine on süüdi, vannub Tiiu pisarsilmil, et pole seda tegu sooritanud.

Tiiu Kreimi nägu võib paljudele meelde tulla Hannes Võrno kurikuulsast saates «Tõehetk», kus naine 2009 aastal osales ja napilt auhinnarahast ilma jäi. Muuhulgas puudutas üks saate küsimus ka Tiiu ema, kus talt küsiti, kas peab oma alkoholilembelist ema koormaks. Tiiu vasta: «Häbi tunnistada, aga jah.»

Tiiu Kreim mõisteti 2019 aasta detsembris tapmises süüdi. Süüdistuse kohaselt tappis Tiiu 2018 aasta juulis oma 87-aastase ema. Süüdimõistetud Tiiu kinnitas kohtule, et ei ole oma ema tapnud, aga Tartu maakohus pidas tõendeid siiski piisavalt veenvaks ja määras naisele 6 aastat vangistust, millest tuleks reaalselt ära kanda 4.

Saatuslikust päevast

Tiiu mäletab, kuidas valmistas 2018. aasta 10. juuli hommikul emale kohvi ja putru ning võttis eesmärgiks maja taga olev muru ära trimmerdada. Muru sai trimmerdatud ning naine tuli tuppa, kus avastas, et tema ema on voodist maha kukkunud. Tiiu tõstis sel hetkel veel kontaktivõimelise ema tagasi voodisse. «Kui ma teda voodisse tõstsin, oli üks ta näopool ja kael sinine,» kirjeldab Tiiu, kes läks seejärel tagasi õue. Tiiu lisab, et ta ema kukkus pidevalt voodist välja ja setõttu oligi vanaproua keha pidevalt sinikatega kaetud.

Fotol Tiiu koos enda emaga
Fotol Tiiu koos enda emaga Foto: Kuvatõmmis Surmavad naised

Mõne aja pärast tagasi tulles märkas Tiiu, et ema ei hinga ja kui ta teda ümber pööras, oli vanaproua näost üleni sinine. «Ma olin šokis, kui ma nägin, milline ta välja nägi. Ema nägu on mul siiani silme ees,» ütleb Tiiu pisarsilmil, kes on oma töös näinud palju pekstud ja tapetud inimesi, aga oma ema sellisena näha oli liig.

Tiiu helistas hädaabinumbrile 112 ja palus oma koju kiirabi. Koha peale tulles tuvastasid kiirabitöötajad Tiiu ema surma. Kannatanu vigastused viitasid vägivaldsele surmale, mille peale kutsus kiirabi sündmuskohale ka politsei. Kohtutoimikust selgus, et Tiiu ema surm saabus survest kaelapiirkonda ehk ta kägistati surnuks. Ka ekspertiis tõestas, et taolisi vigastusi ei saanud vana naine kuidagi endale ise tekitada.

Tol päeval oli kodus veel ka Tiiu rootslasest abikaasa Lennart, kes pügas parajasjagu hekki. Lennart polnud oma ämmaga kuigi lähedane.

Katrin Lust küsib Tiiult, kas ta armastas oma ema, aga naine läheb sujuvalt uuele teemale üle ning küsimus jääbki vastuseta. Küll aga ütleb Tiiu, et ta ei igatse oma ema järgi ning see on pigem kergendus, et too pääses pilvepiirile. «Ma ei oleks iial suutnud teda tappa, ta on minu ema ja mina olin tema ainus tütar,» ütleb Tiiu, kes tundis, et tahab saate näol selle loo endast välja rääkida.

Tiiu koduaias paiknev mälestusküünal
Tiiu koduaias paiknev mälestusküünal Foto: Kuvatõmmis Surmavad naised

Vaata saadet VeebiTVs:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles