VIDEOD ⟩ Liverpooli pidupäev Eestis tõi sõõmu värsket õhku

Henry Lääne
Copy
Mohamed Salah
Mohamed Salah Foto: JOHN SIBLEY/Action Images via Reuters

Inglismaa jalgpalli tippklubi Liverpool on küll koroonakriisi tõttu sunnitud mängupausil, kuid e-vutiväljakutel müttavad Mohamed Salah ja Co kindlalt edasi. Möödunud laupäeval oli Eestis tõeline Punaste – nii fännid Liverpooli kutsuvad – pidupäev.

Registreeru viimasele kvalifikatsioonile:

Nimelt pääsesid e-jalgpalli Eesti meistrivõistluste teisest kvalifikatsiooniturniirist finaalvõistlusele Liverpooli taltsutanud Rannoo ehk Ranno Rahasepp ja HyperElite1516 ehk Alex Aasmäe.

Kodusel tšempionaadil võivad mängijad valida ükskõik, millise võistkonna. Mõistagi vaadatakse tugevamate tiimide poole, sest näiteks Soome rahvuskoondis või Itaalias pesitsev Atalanta pole nii hää kui Prantsusmaa või Pariisi Saint-Germain.

Enamik senisel kahel kvalifikatsiooniturniiril osalenud e-vutimeestest on kasutanud just kahte viimast võistkonda. Sestap oligi Liverpooli võidukäik kui sõõm verivärsket õhku ühes inimesi täis liftis.

Aasmäe jõudis finaalturniirile, alistades 2:1 Kolodini ehk Raiko Tähhe:

Miks just Liverpool?

Eesti meistrivõistlused e-jalgpallis toimuvad FIFA 20 peal ning Liverpoolil jagub häid mehi igasse liini. Ees on kiired ääreründajad, poolkaitsjad on mitmekülgsed ning Punaste kindluse üheks valvuriks on maailma parimaks keskkaitsjaks peetav Virgil van Dijk.

Aasmäe sõnul on ta proovinud palju erinevaid tiime, kuid kaalukauss langes Liverpooli kasuks, kuna nende koosseis sobib tema mängustiiliga kõige rohkem. Rahasepp märkis, et tema tahtis pallida valitseva Meistrite liiga tšempioniga, kuna võistkonna hingekiri on täis tasemel mängijaid. 

Üsna ilmselge on ka põhjus, miks eelistab lõviosa FIFA-ässadest Prantsusmaad või PSGd - nendes tiimides valitseb suurepärane tasakaal, lisaks on ründajad tipptasemel.

Ja tõsi ta on. Kylian Mbappe ja Neymar ei kuulu maailma tippu ainult pärisvutis, vaid ka FIFAs. Kui uus versioon igal sügisel välja tuleb, on nad Ultimate Team'i mänguviisis ühed kõige hinnalisemad kaardid.

Ohtralt tuleb virtuaalmammonat välja käia ka Cristiano Ronaldo eest. Torino Juventus võiks e-jalgpalli meistrivõistlustel eeskätt tänu portugallasele olla samuti populaarne valik, ometi pole me Itaalia tiimi otseülekannetes kordagi näinud.

Rahasepp oli teises poolfinaalis üle Baymann00st ehk Kristjan Baumannist:

«Jalgpall ei ole ühe mehe mäng, vaid kollektiivi koostöö,» selgitab Aasmäe, miks pole tema arvates Juventust näha olnud. «Üks mees ei võida turniiri ära.» Rahasepp märgib, et ehkki Ronaldo on väga hea mängija, pole Juventuse kvaliteet FIFAs nii hästi tasakaalus kui mõnel teisel tiimil.

Kuidas edasi?

E-jalgpalli meistrivõistlustel on peetud kaks kvalifikatsiooniturniiri kuuest ning laupäevasel mõõduvõtul osalesid ka Eesti kõrgliigaklubide FC Flora ja Tallinna Kalevi pallurid. Aasmäe ja Rahasepa kõrval on finaalvõistlusele pääsme lunastanud Joosep Kool ja Henry William Heinola.

Järgmine võimalus võita pilet Eesti tosina parema FIFA mängija sekka avaneb huvilistel sel laupäeval. Ennast saab registreerida ning reeglitega kurssi viia SIIN, teist kvalifikatsiooniturniiri on võimalik järele vaadata SIIT.

Kes ei soovi või kel pole võimalik turniirist osa võtta, aga tahab seda siiski jälgida, saab oma FIFA janu kustutada Postimehe vahendusel. Nimelt näitab meie veebiportaal igast turniirist otseülekannet, mida kommenteerivad sel laupäeval Henry Lääne ja Christopher Krutto.

Teise kvalifikatsiooniturniiri finaal, kus Aasmäe ja Rahasepp valisid võistkonnad veidi teistsuguste kriteeriumite alusel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles