VIDEO ⟩ Pärnus tuli inimasustuse juurest minema viia järjekordne hülgepoeg

lemmik.postimees.ee
Copy
Foto: Kuvatõmmis videost

Esmaspäeval sai MTÜ Loomapäästegrupp järjekordse teate hülgepojast, kes inimasustusele liiga lähedale sattunud oli ning ohutumasse kohta viia tuli.

Hülgepoeg leiti metsaalusest rägastikust ning Loomapäästegrupi juhatuse liikme Heiki Valneri sõnul hakkas ta kahtlustama, et oli sama loomaga juba mõned päevad varem kokku puutunud, kuid seda Pärnu jõe ääres, kahe kilomeetri kaugusel merest. Tol hetkel otsustati hüljes sinnapaika jätta, sest jõe olemasolu pakkus talle kaitset, kuid seekord tuli ta mujale viia.

«Seekord oli tõesti vaja talle abistavat kätt pakkuda, kuna liikumise suund oli merest järjest kaugemale ja järjest rohkem metsa,» selgitas Valner. «Koostöös keskkonnakaitsespetsialistiga jõudsime ühisele otsusele, et kliiniku abi ta ei vaja. Mõned väiksemad vigastused olid, kuid need paranevad ise.»

Hülgepoja karvastik on vahetunud ja see tähendab, et ta on võimeline omapäi hakkama saama. Sestap transporditi ta kohta, kus ta saaks segamatult rannaliival peesitada ja vajadusel vette minna. 

Loomapäästegrupp paneb inimestele taas südamele, et hülgeid torkima minna ei tasu ning koertega randa minnes tuleb lemmik rihma otsas hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles