VIDEO ⟩ Pargivahil õnnestus jäädvustada talvekoopast välja ronivat hiiglaslikku karuotti

lemmik.postimees.ee
Copy
Boo koopast välja ronimas
Boo koopast välja ronimas Foto: Kuvatõmmis videost

Kanadas Rocky Mountainsi mäestikus pargivahina töötaval Nicole Gagnonil õnnestus hiljuti filmida vahvat vaatepilti — sügavast lumest välja kaevuvat karu, kelle uni otsa saanud oli.

Gagnonil olid olemas kõik vahendid unistuste video saamiseks, sest tema taktikepi all tegutseb grislikarude päästekeskus. Küll aga on looma käitumist pea võimatu ette ennustada ning seetõttu kulus kaheksa aastat enne, kui naine õigel ajal õiges kohas oli ja Boo-nimelise metsaoti ärkamist jälgida sai, vahendab The Guardian. 

«Me oleme igal aastal üles seadnud rajakaamerad, kuid alati on nendega midagi juhtunud ja hetked, mil Boo üles ärkab, ei ole kunagi lindile jäänud,» selgitas Gagnoni. Boo on 20-hektarilise karukeskuse ainuke elanik — ta sündis looduses, kuid 2002. aastal tapsid salakütid tema ema ning Boo toodi koos vend Cariga spetsialistide hoole alla. Cari suri hiljem, ent Boo on aastate jooksul tublisti hakkama saanud. Karu magamiskohaks on kahemeetrise lumekihi alla mattunud palkidest varjualune. See on varustatud erinevate anduritega ning võimaldab teadlastel Boo talveund lähemalt uurida ja analüüsida. 

17. märtsil kuulis Gagnoni koopast liikumist ning sättis end ärevalt ootele. Peagi ilmuski Boo pea lume seest välja ning pargivahi sõnul oli ta pisarateni liigutatud. «Maailm on praegu ärevas olukorras ning ma leian, et Boo rõõmsameelne kevade tervitamine on miski, mis inimestele rõõmu valmistab,» nentis Gagnoni. «See näitab, et kõigele halvale vaatamata läheb elu ikka edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles