Marju Lauristin Arteris: milline on maailm pärast koroonakriisi?

Arter
Copy

Selle nädala Arteris mõtiskleb Vanemuise teatri üks kandvaid jõude, lavastaja Ain Mäeots, kuidas teatrirahvale väga keerulistel aegadel siiski positiivne olla.

Lehe pikas intervjuus räägib peagi 80. sünnipäeva tähistav professor Marju Lauristin, kuidas Eesti on koroonakriisiga hakkama saanud, milline saab olema maailm pärast seda, kui pandeemia otsa peaks saama ja mida head see võib meile kõigile kaasa tuua.

Inglise telereporteri poolt ilusaks väikeseks tüdrukuks tituleeritud Laine Erik meenutab Tokyo olümpiat aastal 1964, kus ta surus end 800 meetri jooksu finaali tagakurvis teisele kohale. Paraku lõpusirge alguses ta kangestus ja jäi kuuendaks.

Kuidas kodus passides mitte hulluks minna, kui väljaelamisvõimalused on viimseni lukus? Treener Egle Eller-Nabi leiab, et hullus olukorras päästab ainult liikumine. See tapab stressi, parandab vormi ja turgutab immuunsust ning igaüks saab seda kodust lahkumata teha.

Mil moel teha kriisiajal suuresti kuivaine- ja sügavkülmavarude reźiimile lülitatud koduköögis süüa nii, et toit poleks tüütult üksluine? Lisage supile pelmeene, praeriisile vürtse ja pannitatrale suitsupeekonit, jagab vihjeid Nopi kohviku peakokk Peeter Jaanson.

Kõigest sellest ja paljust veel saad lugeda laupäevasest Arterist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles