LUGEJA VIDEO ⟩ Tallinna inimtühjadel tänavatel patrullivatest politseibussidest jagatakse rahvale korraldusi (10)

Elu24
Copy

Alates tänasest tuleb avalikes kohtades ja siseruumides teiste inimestega kaks meetrit vahet hoida ning koos võib viibida vaid kuni kaks inimest. Tallinnas Kitsekülas jäi videosse politseibuss, millest tänaval juhiseid esitati.

Valitsus teatas eile, et tänasest tuleb avalikus kohas (näiteks välised mängu- ja spordiväljakud, rannad, promenaadid, tervise- ja matkarajad) ja siseruumis (välja arvatud kodus) hoida teiste inimestega vähemalt 2 meetrit vahet. Avalikus kohas tohib koos viibida kuni kaks inimest. Piirang ei kehti koos viibivatele peredele ning avalike ülesannete täitmisel.

Tallinnas Türi tänaval filmitud videos võib näha düstoopilist vaatepilti, kuidas politseibuss mööda tühja tänavat sõidab ning sellest ruuporiga inimestele korraldusi antakse. Mitmes Eesti linnas on tänavatel ka patrullpolitseinikud, kes jälgivad, et reegleid ei rikutaks.

Valitsuse eilse otsusega pannakse reedest kinni ka kaubanduskeskused. Avatuks jäävad toidupoed, apteegid, telekommunikatsiooni ettevõtete müügikohad, pangakontorid, pakiautomaadid ning kauplused, kus müüakse või laenutatakse abivahendeid ja meditsiiniseadmeid abivahendi kaardi või meditsiiniseadme kaardi alusel. Söögikohtades on lubatud vaid toidu kaasamüük.

Kolmapäeva hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 404 inimesel.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles