Video evakuatsioonilaevalt ⟩ «Siin on eriline atmosfäär, oleme kui üks suur pere» (6)

Copy

Saksamaalt Sassnitzist neljapäeva esimesel tunnil startinud parvlaevale Romantika tuli eestlasi nii Hispaaniast, Prantsusmaalt kui ka Londonist. Paljud neist on väsinud, sest olid riigi tellitud evakuatsioonilaevale pääsemiseks maha sõitnud pika tee.

Esimesena lasti pardale autota reisijad. Laeva vööris seisis ligi sada inimest, kes ootasid laeva pääsemist tülpinud nägudega. Suur osa neist olid Läti ja Leedu mehed, kes, spordikotid õlal, pardale pääsemiseks järjekorras ootasid.

Ühe viimasena astus helkurvestis turvatöötaja ette Londonis elav Karina, kelle Eesti päritolu tuttava ID-kaardi järgi ära tunnen. «Kas te teate, kuidas ma Riiast Tallinnasse homme saaksin?» küsib ta enne, kui ennast tutvustada jõuan. Ta on üritanud Eestisse pääseda juba päevi ja see parvlaev oli tema jaoks viimane võimalus. Riiast Tallinnasse jõudmise küsimus tuleb lahendada homme. 

«Eriline atmosfäär on siin. See on nagu suur pere,» kirjeldas ta oma esimesi emotsioone Romantika autotekil. 

Parvlaevale tulid ka kaks välismaal leiba teenivat Eesti võrkpallurit: saarlane Kevin Saar ja Rakvere mees Martti Juhkami. «Mul on selja taga umbes 1200 kilomeetrit,» ütles Prantsusmaa esiliigas võrkpallurina leiba teeniv Saar, kellel praegu on hooaeg läbi. «Aga kui olukord läheb paremaks, siis mõne kuu pärast tuleb äkki mõneks mänguks veel tagasi minna,» ütles ta.

2500 inimest mahutavale Romantikale tuli kokku umbkaudu 400 inimest, Eesti aja järgi kell 1.38 alustas laev oma teed Riia poole. 

Kruiisilaeval Romantika on täna õhtul vaikne, sest suletud on kõik baarid, restoranid, saunad ja konverentsiruumid. Avatud on üks pood, alkoholi- ega tubakatooteid seal täna õhtul ei müüda.

Parvlaev jõuab Riia sadamasse neljapäeva hilisõhtul. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles