Video ja pildid ⟩ "Täiesti uskumatu! Terviseraja parklas on rohkem autosid kui poodide juures"

Copy
Uue koroonaviiruse mõjul on lukku pandud võimlad ja spaad ning seetõttu on terviserajad tervisesportlastest tulvil.
Uue koroonaviiruse mõjul on lukku pandud võimlad ja spaad ning seetõttu on terviserajad tervisesportlastest tulvil. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Üleilmset laastamistööd tegeva uue koroonaviiruse mõjul sulguvad riigipiirid, katkeb lennuühendus, lukus on võimlad ja spaad. Ikka selleks, et viia inimkontakt miinimumi, sest vaid nõnda saab salakavala ja tundmatu haiguse kontrolli alla. Suur hulk inimesi teeb tööd kodukontoris, koolid töötavad digiriigis distantsõppel ja peredel tundub jaguvat senisest märksa rohkem aega koos toimetada.

Möödunud on mõni päev riikliku eriolukorra kehtestamisest ja sotsiaalmeedia kihab rabas matkajate, talisuplejate, terviseradade külastajate ja muude kehakultuurist hoolijate postitustest. Vestled tuttavatega siin ja seal – kõik täheldavad rahvaste rännet.

Uurimaks, mida kostavad selle peale pärnakad, suundume päikeselisel teisipäeva pärastlõunal fotograafiga enne viiruse tulekutki rahva seas palavalt armastatud Reiu-Raeküla metsa.

Juba eemalt hakkab silma autosid tulvil parkla: vaid mõni vaba koht, ent nendegi peale käib jaht. Jutskui oleks sattunud pealinna kaubanduskeskuse ette, kus vaba platsi leidmiseks tuleb sageli mitu tiiru teha. Masinad voorivad sisse ja välja. Paide maantee vöötrajalgi kõnnitakse aina edasi-tagasi.

Esmalt meenuvad suvised aastajooksud ja muidugi lumerohked talvised nädalavahetused: sellalgi tuli looduse rüppe pääsemiseks tublisti pingutada. Raja sõlmpunktis – lähte- ja finišipaigas – käib vilgas sagin: näha on auravaid saabujaid, kellest mitu leiab lahkumise eel jõulinnakus aega painutada. Leidub neidki, kes suunduvad järgmisele ringile, ja osa alles jõuab siia. Silman noori ja vanu, tervise- ja tippsportlasi. Märkamata ei jää arvukad koerasõbradki, kes, neljajalgsed ühes, kohati pereti metsa lähevad.

Paaritunnise metsaskäigu kestel kohtame paarisadat inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles