VIDEO JA BLOGI ⟩ Terviseamet: tervenenute arv on endiselt üks

Copy

Terviseameti, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning haridus- ja teadusministeeriumi esindajad andsid täna pressibriifi, milles kommenteerisid hetkeolukorda Eestis seoses koroonaviirusega.

Pressikonverentsil osalesid terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi majandusarengu asekantsler Viljar Lubi ning haridus ja teadusministeeriumi üldharidus-, keele- ja noortepoliitika asekantsler Kristi Vinter-Nemvalts.

Martin Kadai kinnitas numbreid, mille kohaselt oli täna hommikuks Eestis diagnoositud koroonaviirus 258 inimesel ja alates 31. jaanuarist on kokku tehtud 2020 Covid-19 testi.

Valitsus vaatab kasvava tähelepanuga ka majanduse tervist. Turušokist tulenev kiire tulubaasi kaotus on paljudele ettevõtetele suureks probleemiks ja selleks töötatakse välja leevenduspaketti. See peab olema kiire, mõjus ja vähemalt esialgu ajutise mõjuga. 

Kristi Vinter-Nemvalts juhib tähelepanu koolidele, et ei hinnataks numbriliselt kahe nädala jooksul õpilasi. Koolidel tuleks välja töötada süsteem, mis toimiks kõige paremini just nende võimaluste juures.

Tagasi üles