VIDEO JA BLOGI ⟩ Ratas: alkoholimüügi keeldu ei kehtestata (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Peaminister Jüri Ratas kinnitas, et alkoholimüügi keeldu Eestis ei kehtestata ning samuti ei rakendada mandri-Eestis liikumispiiranguid. 

Eriolukorra juht Jüri Ratas kehtestas Valga-Valka piirkonnale piiriületamise erandi, nii et selles kaksiklinnas saaksid inimesed liikuda tööle ja töölt koju. Üle riigipiiri tohivad kaksiklinnas liikuda üksnes ilma haigusnähtudeta inimesed. Erand võimaldab ka eriolukorras jätkata piirkonna võimalikult normaalset toimimist, hoides ka majanduskahjud võimalikult väiksena.

Kasiinod ja mänguautomaatidega saalid suletakse, kuna kuna taolistes kohtades on nii lähikontaktid kui kontaktpindadega kokkupuude vältimatu. Lisaks võib prognoosida kasiinode külastamise märkimisväärset kasvu, kui muud asutused on kinni.

Avalike asutuste sulgemisel tehakse suve olümpiamängudega seonduvalt kaks erandit. Erandina jääb avatuks olümpiaettevalmistuses osalevatele sportlastele, nende treeneritele ja abipersonalile treeningute läbiviimiseks Audentese Spordikeskus ja Pärnu Kalevi Sõudebaas.

«Rahvusvaheline Olümpiakomitee ei ole praeguseks Tokyo suveolümpiamängude ärajätmisest teatanud ega neid edasi lükanud ning on kinnitanud, et ettevalmistused mängude korraldamiseks toimuvad plaanipäraselt,» ütles eriolukorra juht Jüri Ratas. «Selleks, et Eesti sportlastel säiliks võimalus edukaks esinemiseks olümpial, on vaja tagada tingimused treenimiseks.»

Ühtlasi kutsusid ministrid inimesi üles märkama valeuudiseid ning neid sotsiaalmeedias raporteerima. Ratase sõnul on teadlik valeinfo levitamine karistatav, samuti on tahtlik paanika tekitamine või nimeste eksitamine kriisiolukorras ohtlik. «Palun lähtuge valitsuse infokanalitest. Minu tungiv soovitus, et inimesed levitaksid ametlikes infokanalites jagatavat infot,» sõnas peaminister. 

Siseminister Mart Helme toonitas, et mandri-Eestis on liikusmipiirangute kehtestamine mõttetu ning pole otstarbekas, sest pole piirkonda, kus viirust pole. «Seda, et panna piirkonnad kinni, pole mõtet teha. Küll aga on vaja tegeleda inimeste testimisega,» lisas Helme.

Esmaspäeva lõunase seisuga on 205 inimese koroonaviiruse proov olnud positiivne, kuid nakatanute arv on tõenäoliselt suurem. 

Loe valitsuse pressikonverentsist lähemalt blogist: 

Tagasi üles