Järelvaadatav ⟩ Tartu Ülikool kaotas lõunanaabritele ja jääb Balti liiga finaalist kõrvale

Postimees Sport
Copy

Naiste võrkpalli Balti liiga esimeses poolfinaalis kaotas põhiturniiri teisena lõpetanud Tartu Ülikool/Bigbank 1:3 ( 25:22, 15:25, 11:25, 14:25) kolmandat paigutust omanud Riia Võrkpallikoolile.

Eelmisel kahel hooajal finaalis mänginud ja 2018. aastal meistriks kroonitud Tartu naiskond alustas Jüri Spordihoones peetud poolfinaali tänavu tugevuselt kolmandas eurosarjas osalenud Riia esinduse vastu edukalt, kui tasavägine avageim kallutati 25:22 tulemusega enda kasuks. Seejärel tartlannade mäng lagunes ja lätlannad võtsid kindla 3:1 (-22, 15, 11, 14) võidu, vahendab Volley.ee

Tartu võistkonna ridades keegi kahekohalise resultaadini ei jõunud, resultatiivseimana kogus Laura Reiter 8 punkti. Võitjate poolel oli suurepärases hoos liiga resultatiivseim mängija Marta Kamelija Levinska, kes lõpetas kohtumise 30 punktiga. Tartlannad jäid täna hätta lõunanaabrite serviga, kui endale lasti lüüa koguni 13 ässa. Vastuvõtuprotsendiks kujunes seejuures vaid 25. Lätlannade vastuvõtt oli 42%. Rünnakuid lahendasid võitjad 45- ja kaotajad 34-protsendiliselt. 

Enne mängu:

Põhiturniiril võitsid tartlannad 12 ja kaotasid neli mängu. 16 mänguga teenitud 35 punkti andsid paremusjärjestuses teise koha. Põhiturniiri 12 võidu sisse jäi ka üks kohtumine Riia Võrkpallikooliga, mis lõppes tartlannade 3:2 võiduga. Kodusaalis jäid tartlannad lõunanaabritele 0:3 alla. Riia esinduse saldoks jäi põhiturniiril kümme võitu ja 32 punkti, mis tagasid kolmanda koha, kirjutab Volley.ee

Ka veerandfinaalseerias põhiturniiri seitsmenda VK miLATssiga Tartu naiskonnal probleeme ei tekkinud, kui võõrsil võeti 3:0 ja kodusaalis samuti 3:0 võit. Hoopis erilisemaks ja raskemaks kujunes veerandfinaalseeria Riia Võrkpallikooli jaoks, kes lülitas seal konkurentsist põhiturniiri kuuenda ja möödunud aastal meistriks tulnud Alytaus Prekyba  Parama. Avamängu 0:3 kaotanud, kuid teise 3:0 võitnud Riia kindlustas edasipääsu otsustavas kolmandas vaatuses, milles jäädi peale 3:0 tulemusega. 

Senistes Balti liiga mängudes on Tartu naiskonnale enim punkte toonud Kadi Kalm, kes on 249 silmaga liiga kuues skooritegija. 336 punktiga paikneb esikohal Riia võistkonna liider Marta Kamelija Levinska.  

Tartu Ülikool/Bigbanki juhendaja Kristjan Kaisi sõnul saab nädalavahetusel otsustavaks see, kes on vaimselt tugevam. «Kuna finaalturniiril mängivad võistkonnad on tasemelt väga võrdsed, saab määravaks, kes enda mängu paremini käima saab ja vähem lihtvigu teeb. Kindlasti ei saa alahinnata ka vaimset valmisolekut turniiriks, sest võrdsete vastasseisus võib määravaks saada iga punkt,» lausus Kais. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles