Järelvaadatav ⟩ Sõudjatest näitas parimat minekut Endrekson, ent meistriks krooniti hoopis Raja

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti sisesõudmise meistrivõistlused 2018
Eesti sisesõudmise meistrivõistlused 2018 Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna kulmineerub Narvas kohalik sisesõudehooaeg. Eesti meistrivõistlustel astuvad võistlustulle nii Tokyo olümpiamängudeks valmistuvad tipud, kui ka noorte ja veteranide paremik. 

Eesti sisemeistriks krooniti sarnaselt eelmisele aastale Allar Raja, kes sai 2000 meetri distantsil ajaks 5.53,8, mis oli 0,4 sekundit kiirem kui mullu esikoha toonud tulemus. 

Talle järgnesid Kaspar Taimsoo (5.56,2) ning Andrei Jämsa (5.57,4). Võrdluseks, mullu suutis ainsana alla kuue minuti sõuda Raja. 

Vaatamata esikohale ei jäänud Raja täielikult oma etteastega rahule. «Arvasin, et tänasel päeval on mul natukene rohkem sees. Ja eks tegelikult ongi, kuid erinevatel põhjustel ei suutnud paremat siin realiseerida,» sõnas kergest viirushaigusest taastuv pärnakas, kelle auhinnakapist võib leida 11 tiitlivõistluste medalit.

Vanameister Tõnu Endreksoni täna Narvas stardis polnud, kuna tähistas kokkuleppel koondise peatreeneri Veikko Sinisaloga poja kümnendat sünnipäeva. Siiski tegi ta Pärnus individuaalse treeningsõidu, kus sai ajaks 5.50.

Kui mehed sõudnuks kõrvuti, kes jäänuks Raja hinnangul täna peale? «Esiteks oli see ka minu poolt väike kingitus, et poisi isa saaks uhkustada parima ajaga,» vastas Raja muheledes ja lisas, «Aga 5.50 on kindlasti ka minul sees olemas, lihtsalt viirus takistas tänast sooritust. Ehk täna jäänuks peale Tõnu.»

2020. aasta sõudmise sisemeistrivõistluste paremusjärjestus.
2020. aasta sõudmise sisemeistrivõistluste paremusjärjestus. Foto: Kuvatõmmis

Naiste konkurentsis teenis uue isikliku rekordiga meistritiitli Liisu Mitt (6.55).

Enne võistlust: 

Juba avalöök, kell 11 startiv meeste 2000 meetri finaalsõit tõotab põnevust: lisaks mullusele meistrile Allar Rajale lähevad medalite eest võitlema neljapaati kandideerivad Andrei Jämsä, Kaspar Taimsoo, Jüri-Mikk Udam ja Sten-Erik Anderson, kirjutab sõudeliidu kodulehekülg.

Kuigi stardinimekirjast leiab vanameister Tõnu Endreksoni nimegi, jääb pärnakas perekondlikel põhjustel, kokkuleppel peatreener Veikko Sinisaloga siiski eemale. «Teen sõidu samal päeval Pärnus. Eesmärgi sean viie minuti 50 sekundi peale, siis võin rahule jääda,» rääkis vanameister, kes suundub juba märtsi keskel koos kaaslastega taas Itaaliasse Sabaudiasse veelaagrisse treenima.

Vanemad ja alla 23-aastased naised paigutatakse ühisesse sõitu. Viimastel aastatel ühtlustunud tase tõotab põnevat võistlust, kus medaleid asuvad jahtima Liisu Mitt, Kadri Vilbaste, Grete Alttoa, Annabel Aron, Liisa-Marie Lääne jt.

Võistluspäeva lõpetavad veteransõudjad. Üle 50-aastaste seas lööb kaasa üle aastate võistluskarusselliga liitunud kahekordne olümpiahõbe Jüri Jaanson. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles