Elo Mõttus-Leppik sattus koroonapuhangu keskmesse

Elo Mõttus-Leppik
Copy
«Kui me Itaaliasse tulime, ei olnud siin mingit koroonapuhangut. Meie saabumispäeval teatati esimesest 6 juhtumist Milanos ja reisi ajal olukord aina kulmineerus.»
«Kui me Itaaliasse tulime, ei olnud siin mingit koroonapuhangut. Meie saabumispäeval teatati esimesest 6 juhtumist Milanos ja reisi ajal olukord aina kulmineerus.» Foto: Erakogu

​Elo Mõttus-Leppik oli pere ja sõpradega Põhja-Itaalias eestlaste seas populaarses Madonna suusakuurordis suusatamas, kui lähedal puhkes koroonaepideemia. Poed osteti hetkega maskidest ja desinfitseerijatest tühjaks ja osa eestlastest põgenes tagasi Eestisse naaberriikide kaudu. Mõttus-Leppik filmis Itaalias toimuvat ja lugu on eetris tänaõhtuses uudistesaates «Reporter».

«Kui me Itaaliasse tulime, ei olnud siin mingit koroonapuhangut. Meie saabumispäeval teatati esimesest 6 juhtumist Milanos ja reisi ajal olukord aina kulmineerus,» räägib Elo Mõttus-Leppik. «Meist vähem kui 100 km kaugusel oli inimestel paras paanika, poed olid tühjaks ostetud ja inimesed istusid kodudes. Ka meie suusakuurordis oli üks nakatumisjuhtum, aga väidetavalt ta mäele ei jõudnud.»

Kohalikud töötajad ja elanikud tundsid muret, et alates märtsikuust on enamik turiste oma broneeringud tühistanud ja see toob kaasa suure majandusliku kahju. «Ma arvan, et itaallased on läinud koroonaviirusega seoses hulluks, see viirus ei ole nii surmav ja ohtlik. Kõikides apteekides on maskid otsas ja kui minna väljaspool siinset Trentino suusapiirkonda supermarketitesse, siis seal valitseb tühjus, sest kõik jooksevad poodi, et osta ära kõik, mis võimalik. Itaallased paraku hulluvad, kui nad arvavad, et midagi on väga halvasti,» rääkis «Reporterile» pitsarestorani teenindaja Viola. «Alates märtsikuust on enamik hotelle siin tühjad, kõik turistid on reisid tühistanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles