Blogi, video ja fotod ⟩ Halvima stsenaariumi puhul võib Eestis koroonaviirusesse nakatuda kümneid tuhandeid inimesi (5)

Copy

Terviseamet kinnitas teisipäeval Eestis teise Covid-19 haigusjuhtumi, amet selgitas olukorda lähemalt täna kell 11 toimunud pressikonverentsil. Postimees tegi pressikonverentsist otseülekande, mis on videona järelvaadatav.

Haigestunu saabus 29. veebruari lennuga Itaaliast Bergamost Riiasse, lennujaamast Eestisse liikus haigestunu isikliku transpordiga. Haigestunul on kerged sümptomid ning ta viibib kodusel jälgimisel.

Terviseamet tegeleb kontaktsete väljaselgitamisega, võtab nendega ühendust ning annab vajalikud soovitused. Lähikontaktis olnute tervist jälgitakse aktiivselt ehk inimestel tuleb 14 päeva kodus viibida ja nende tervislikku seisukorda jälgib terviseamet iga päev.

Tänase seisuga on Eestis kinnitatud kaks koroonaviirusega nakatumise juhtu, esimene neist tuvastati 27. veebruari varahommikul Riiast bussiga Tallinnasse reisinud inimesel. Nakatanu viidi kohe haiglaravile ning ta on praeguseks paranemas.

Teisipäevase seisuga on Eestis võetud 100 Covid-19 proovi, neist 98 on olnud negatiivsed. Terviseameti hinnangul on võimalik, et Eestis tuvastatakse turismi ja rahvusvahelise reisimise tõttu üksikjuhte, kuid väga oluline on siinkohal võimalike juhtude ja nende kontaktsete kiire tuvastamine selleks, et tõkestada haiguse levikut.

Inimesed, kel on koroonaviirusega nakatumise põhjendatud kahtlus, peaksid helistama oma perearstile või perearsti nõuandetelefonile 1220. Terviseseisundi halvenemisel tuleb helistada hädaabinumbril 112.

Koroonaviirust tasub kahtlustada juhul, kui inimene on viimase 14 päeva jooksul käinud haiguse riskipiirkonnas ja tal esinevad haigusele iseloomulikud sümptomid. Muul juhul võib olla tegemist Eestis laialdaselt leviva gripi või gripilaadse viirusega.

Lisaks hingamisteede haiguste sümptomitega inimestega lähikontaktist hoidumisele aitab nakkushaigustesse haigestumist vältida hügieenireeglite järgimine, mille väga oluliseks osaks on korralik ja pidev käte pesemine. Pärast riskipiirkonnast naasmist tuleb tervist 14 päeva jooksul jälgida, võimalusel mitte minna tööle ega kooli ning selles vahemikus palaviku, köha või hingamisraskuse esinemisel võtta kohe ühendust arstiga ning teavitada teda möödunud reisist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles