TÄNA TELEKAS ⟩ Ulmepõnevik «Ex Machina» napsas Oscari endast 10 korda kallimate filmide nina eest

Spekter
Copy

Täna kell 22.30 näitab Kanal 2 visuaalefektide eest Oscari võitnud ulmepõnevikku «Ex Machina» (Ex Machina, 2014), mille peaosas astub üles Rootsi päritolu näitlejanna Alicia Vikander.

Tele-esilinastus! Ulmefilm maailma suurima internetiettevõtte 26-aastasest programmeerijast Calebist (Domhnall Gleeson), kes võidab erakordse võimaluse veeta nädala mägedes. Kohale jõudes saab ta aga teada, et osaleb hoopis kummalises eksperimendis, kus ta peab suhtlema maailma esimese tõelise tehisintellektiga, mis on paigaldatud kauni robot-tüdruku kehasse.

Režissöör Alex Garland määratles filmi tegevustiku n-ö 10 minutit tulevikku: «Kui Google või Apple täna teataks, et on teinud valmis Ava (peategelase toim.), siis oleksime üllatunud, ent mitte väga üllatunud.»

Põnev fakt: filmi eelarve oli kõigest 15 miljonit dollarit ning see napsas Oscari ära endast 10 korda suurema eelarvega vaatemänguliste hiigelfilmide eest nagu «Mees, kes jäi ellu» (135 miljonit), «Mad Max: Raevu tee» (150 mioljonit) ja «Star Wars: Jõud tärkab» (200 miljonit) nina eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles